Email Facebook Comunica experienta
AgroRomania.ro
AgroRomania.ro » Stiri » Angajaţii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie din Tg.Bujor sunt disperaţi

Angajaţii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie din Tg.Bujor sunt disperaţi

Tags: galati, dealurile bujorului

Alături de oţelul de la Combinatul Siderurgic, vinul „Dealurile Bujorului” era un brand al Galaţiului, cunoscut în toată ţara. Acum praful şi pulberea s-a ales de el. IAS-ul de la Tg.Bujor a murit şi, odată cu el, s-a dus şi renumele vinurilor din această regiune.
În mod surprinzător, vinul bun se mai produce în continuare la Tg.Bujor la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV), însă resursele acestei instituţii nu sunt pe deplin valorificate, din cauza îngrădirilor legislative.

În timp ce suntem intoxicaţi în comerţ de vinuri contrafăcute, la preţuri exorbitante, pe motiv că actualii producători sunt dispuşi doar să se îmbogăţească, SCDVV Tg.Bujor - pentru că nu deţine o linie proprie de îmbuteliere - este nevoită să vândă, cu mult sub preţul pieţei, vin curat.

Acest vin este realizat pe baze ecologice, care este comercializat sub alte denumiri şi ajunge să nu mai semene deloc cu ceea ce a fost la început. Spre disperarea oamenilor de la SCDVV, care pun suflet în fiecare strop.

Lupta pentru supravieţuire

Însă oricâtă iscusinţă şi dragoste se depune, în fiecare an, pentru îngrijirea celor peste 400 de hectare de viţă de vie şi apoi, pentru producerea licorii miraculoase care dezleagă inimile şi limbile, oamenii de aici trebuie să se gândească şi la supravieţuire.

Cum legile şi condiţiile nu le sunt favorabile, vinul produs după principii ştiinţifice şi cercetări îndelungate este vândut cu 1,4 lei uneia dintre cunoscutele companii producătoare de şampanie şi băuturi alcoolice dulci.

Ceea ce ajunge la noi de la această companie e cu totul altceva decât a ieşit pe poarta SCDVV. Chiar rămâi şocat că produsele respectivei companii au avut de fapt la bază o asemenea materie primă.

Nu mai descoperi nimic din dulceaţa adunată de bobiţele pârguite la soare pe dealurile Bujorului şi nimic din echilibrul nobil perfect pe care-l avea băutura iniţial, protejată ştiinţific de alterarea pe care i-o aduce trecerea timpului.

Citeste mai mult in Viata Libera

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Subventii cota de lapte

Intrebare: Cota mea de lapte a fost facuta pe numele si pe codul de exploatatie a socrului meu pentru ca el avea contract in momentul respectiv cu fabrica de lapte .In anul 2011 socrul meu a cedat exploatatia prin conventie notariala unui cumnat , el nu mai figureaza ca si proprietar al exploatatiei si medicul veterinar nu poate elibera adeverinta pe numele lui . Ce posibilitate de a cere subventia pentru lapte as avea avand in vedere ca am predat pentru procesare aproximativ 15000l lapte? Va multumesc

Raspuns: Subventia se acorda solicitantului care prezinta dovada inscrierii in sistemul de administrare a cot... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit


Faza zilei
Recoltare floarea soarelui 2013
Forum
Maria spune: Buna ziua! Am primit un ghivechi cu trandafiri albi pitici, vreau sa-i mut intr-un ghiveci mai mare, pt ca boboceii de trandafir incep se usuce inainte de-a inflori. As vrea sa stiu de ce se usuca...
23-Aug-2014 15:21:21
Raspunde la intrebare
Curceanu spune: pentru tratarea mamite la vaci cum se foloseste IMUNOINSTANT?este injectabil sau unguent? este acelasi cu cel uman?cum se poate procura mai repede si care ii este pretul?am o vaca cu mamita ce nu...
23-Aug-2014 14:50:35
Raspunde la intrebare
corina spune: Este adevarat ca produsele naturale te ajuta cel mai mult si cel mai repede sa scapi de acnee. Pe mine m-a ajutat sa ma vindec de cosuri si puncte negre un tratament natural pe baza de creme...
22-Aug-2014 13:54:49
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

...

Stratul extern al scoartei copacilor batrani care este format din tesuturi moarte. In timp acestea s ...

Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton