Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
AgroRomania.ro » Stiri » Angajaţii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie din Tg.Bujor sunt disperaţi

Angajaţii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie din Tg.Bujor sunt disperaţi

Tags: galati, dealurile bujorului


Alături de oţelul de la Combinatul Siderurgic, vinul „Dealurile Bujorului” era un brand al Galaţiului, cunoscut în toată ţara. Acum praful şi pulberea s-a ales de el. IAS-ul de la Tg.Bujor a murit şi, odată cu el, s-a dus şi renumele vinurilor din această regiune.
În mod surprinzător, vinul bun se mai produce în continuare la Tg.Bujor la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV), însă resursele acestei instituţii nu sunt pe deplin valorificate, din cauza îngrădirilor legislative.

În timp ce suntem intoxicaţi în comerţ de vinuri contrafăcute, la preţuri exorbitante, pe motiv că actualii producători sunt dispuşi doar să se îmbogăţească, SCDVV Tg.Bujor - pentru că nu deţine o linie proprie de îmbuteliere - este nevoită să vândă, cu mult sub preţul pieţei, vin curat.

Acest vin este realizat pe baze ecologice, care este comercializat sub alte denumiri şi ajunge să nu mai semene deloc cu ceea ce a fost la început. Spre disperarea oamenilor de la SCDVV, care pun suflet în fiecare strop.

Lupta pentru supravieţuire

Însă oricâtă iscusinţă şi dragoste se depune, în fiecare an, pentru îngrijirea celor peste 400 de hectare de viţă de vie şi apoi, pentru producerea licorii miraculoase care dezleagă inimile şi limbile, oamenii de aici trebuie să se gândească şi la supravieţuire.

Cum legile şi condiţiile nu le sunt favorabile, vinul produs după principii ştiinţifice şi cercetări îndelungate este vândut cu 1,4 lei uneia dintre cunoscutele companii producătoare de şampanie şi băuturi alcoolice dulci.

Ceea ce ajunge la noi de la această companie e cu totul altceva decât a ieşit pe poarta SCDVV. Chiar rămâi şocat că produsele respectivei companii au avut de fapt la bază o asemenea materie primă.

Nu mai descoperi nimic din dulceaţa adunată de bobiţele pârguite la soare pe dealurile Bujorului şi nimic din echilibrul nobil perfect pe care-l avea băutura iniţial, protejată ştiinţific de alterarea pe care i-o aduce trecerea timpului.

Citeste mai mult in Viata Libera

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Marirea dimensiunii rosiilor

Intrebare: cum as putea sa maresc dimensiunea rosiilor,tinand cont ca tulpina e plina de fructe mici,flori si lastari?

Raspuns: Indepartarea lastarilor lacomi(ramuri cu frunze viguroase,lipsite de inflorescente ) contribuie la i... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit

Forum
calin spune: Au intrat cei 20 si ceva de euro, contributia statului. Probabil erau inclusi in bugetul pe anul asta si a trebuit sa-i dea. Altii nu cred ca mai primim anul asta.
20-Dec-2014 21:39:01
Raspunde la intrebare
ionescu spune: niste ordinari mincinosi! ne duc cu zaharelul de la inc lui dec ca ne fac platile .de asta agricultua in tara asta merge asa! o adunatura de gunoaie!
20-Dec-2014 12:52:36
Raspunde la intrebare
aura spune: Au intrat niste bani ieri in judetul Hunedoara la BCR,dar putini.:
20-Dec-2014 10:16:08
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo


Faza zilei
Fertilizare la grau
clubagricultura.ro

...

Formatiune de rod la mar care se prezinta sub forma unei structurib ramificate cu muguri de rod, iar ...

Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton