Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Angajaţii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie din Tg.Bujor sunt disperaţi



Alături de oţelul de la Combinatul Siderurgic, vinul „Dealurile Bujorului” era un brand al Galaţiului, cunoscut în toată ţara. Acum praful şi pulberea s-a ales de el. IAS-ul de la Tg.Bujor a murit şi, odată cu el, s-a dus şi renumele vinurilor din această regiune.
În mod surprinzător, vinul bun se mai produce în continuare la Tg.Bujor la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV), însă resursele acestei instituţii nu sunt pe deplin valorificate, din cauza îngrădirilor legislative.

În timp ce suntem intoxicaţi în comerţ de vinuri contrafăcute, la preţuri exorbitante, pe motiv că actualii producători sunt dispuşi doar să se îmbogăţească, SCDVV Tg.Bujor - pentru că nu deţine o linie proprie de îmbuteliere - este nevoită să vândă, cu mult sub preţul pieţei, vin curat.

Acest vin este realizat pe baze ecologice, care este comercializat sub alte denumiri şi ajunge să nu mai semene deloc cu ceea ce a fost la început. Spre disperarea oamenilor de la SCDVV, care pun suflet în fiecare strop.

Lupta pentru supravieţuire

Însă oricâtă iscusinţă şi dragoste se depune, în fiecare an, pentru îngrijirea celor peste 400 de hectare de viţă de vie şi apoi, pentru producerea licorii miraculoase care dezleagă inimile şi limbile, oamenii de aici trebuie să se gândească şi la supravieţuire.

Cum legile şi condiţiile nu le sunt favorabile, vinul produs după principii ştiinţifice şi cercetări îndelungate este vândut cu 1,4 lei uneia dintre cunoscutele companii producătoare de şampanie şi băuturi alcoolice dulci.

Ceea ce ajunge la noi de la această companie e cu totul altceva decât a ieşit pe poarta SCDVV. Chiar rămâi şocat că produsele respectivei companii au avut de fapt la bază o asemenea materie primă.

Nu mai descoperi nimic din dulceaţa adunată de bobiţele pârguite la soare pe dealurile Bujorului şi nimic din echilibrul nobil perfect pe care-l avea băutura iniţial, protejată ştiinţific de alterarea pe care i-o aduce trecerea timpului.

Citeste mai mult in Viata Libera

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Cultivarea traistei ciobanului

Intrebare: As vrea sa cultiv o planta medicinala si m-am gandit la traista ciobanului.As dori sa stiu ce tip de sol este indicat pentru cultivarea ei?

Raspuns: Traista-ciobanului crește in gradini, pe camp, pajiști, acolo unde solul nu este foarte usca... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Newsletterul Fonduri europene pentru agricultura - Invata cum si unde sa aplici


Forum
Nagy Patrik spune: Buna ziua ! Am un Ficus elastica de aproximativ 9-10 ani care nu este mai mare de 50-60 cm . Nu inteleg de ce ? Este adevarat ca in primii ani dupa ce l-am cumparat a suferit mult pentru ca era...
27-Aug-2015 15:28:18
Raspunde la intrebare
Nagy Patrik spune: Buna ziua ! Am primit de la cineva cativa butasi de lamai pe care i-am pus in ghivece , unul dintre ei a facut radacini si un lastar de vreo 12-15 cm dupa care am observat ca ii sa uscat varful . Nu...
27-Aug-2015 15:15:51
Raspunde la intrebare
Vlad spune: Nu se pot solicita mai repede avansurile sa nu mai asteptam pana in octombrie -noiembrie?Multumesc
27-Aug-2015 00:03:27
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Padure rara sau parte de padure cu arbori batrani in care este interzisa taierea lemnelor. ...

Frunza a embrionului plantelor cu seminte care serveste la hranirea plantei imediat dupa încoltire ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT
 
Fonduri Europene 2015 – Totul despre agricultura
 

Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit

impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura
powered by
Fokus Digital Services
SATI