Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
AgroRomania.ro » Stiri » Angajaţii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie din Tg.Bujor sunt disperaţi

Angajaţii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie din Tg.Bujor sunt disperaţi

Tags: galati, dealurile bujorului


Alături de oţelul de la Combinatul Siderurgic, vinul „Dealurile Bujorului” era un brand al Galaţiului, cunoscut în toată ţara. Acum praful şi pulberea s-a ales de el. IAS-ul de la Tg.Bujor a murit şi, odată cu el, s-a dus şi renumele vinurilor din această regiune.
În mod surprinzător, vinul bun se mai produce în continuare la Tg.Bujor la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV), însă resursele acestei instituţii nu sunt pe deplin valorificate, din cauza îngrădirilor legislative.

În timp ce suntem intoxicaţi în comerţ de vinuri contrafăcute, la preţuri exorbitante, pe motiv că actualii producători sunt dispuşi doar să se îmbogăţească, SCDVV Tg.Bujor - pentru că nu deţine o linie proprie de îmbuteliere - este nevoită să vândă, cu mult sub preţul pieţei, vin curat.

Acest vin este realizat pe baze ecologice, care este comercializat sub alte denumiri şi ajunge să nu mai semene deloc cu ceea ce a fost la început. Spre disperarea oamenilor de la SCDVV, care pun suflet în fiecare strop.

Lupta pentru supravieţuire

Însă oricâtă iscusinţă şi dragoste se depune, în fiecare an, pentru îngrijirea celor peste 400 de hectare de viţă de vie şi apoi, pentru producerea licorii miraculoase care dezleagă inimile şi limbile, oamenii de aici trebuie să se gândească şi la supravieţuire.

Cum legile şi condiţiile nu le sunt favorabile, vinul produs după principii ştiinţifice şi cercetări îndelungate este vândut cu 1,4 lei uneia dintre cunoscutele companii producătoare de şampanie şi băuturi alcoolice dulci.

Ceea ce ajunge la noi de la această companie e cu totul altceva decât a ieşit pe poarta SCDVV. Chiar rămâi şocat că produsele respectivei companii au avut de fapt la bază o asemenea materie primă.

Nu mai descoperi nimic din dulceaţa adunată de bobiţele pârguite la soare pe dealurile Bujorului şi nimic din echilibrul nobil perfect pe care-l avea băutura iniţial, protejată ştiinţific de alterarea pe care i-o aduce trecerea timpului.

Citeste mai mult in Viata Libera

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Scoaterea pomilor din pamant

Intrebare: Cum se pot scoate pomii mai usor din pamant?

Raspuns: Arborii se smulg (cu tractorul cu senile), arbustii se taie cu toporul, cu ferastraul electric. Pomi... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit

Forum
Bogdan spune: Din cate am observat... manager.ro este un site pro rusi...Rusia fiind un stat plin de incordati care au invatat sa faca bani doar de pe urma folosirii armelor si a agriculturi... daca acest articol...
28-Nov-2014 19:06:57
Raspunde la intrebare
simona spune: De ce mai primim doar 90 de euro după calcule trebuia 120 euro
28-Nov-2014 17:19:24
Raspunde la intrebare
Constanta spune: Ce inseamna 6 UDE in cazul lavandei?
28-Nov-2014 15:19:28
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo


Faza zilei
Fertilizare la grau
clubagricultura.ro

...

Inflorescenta in care pedunculii fiecarei flori pornesc din acelasi nod al tulpinii si se ridica pan ...

Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton