Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Angajaţii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie din Tg.Bujor sunt disperaţi



Alături de oţelul de la Combinatul Siderurgic, vinul „Dealurile Bujorului” era un brand al Galaţiului, cunoscut în toată ţara. Acum praful şi pulberea s-a ales de el. IAS-ul de la Tg.Bujor a murit şi, odată cu el, s-a dus şi renumele vinurilor din această regiune.
În mod surprinzător, vinul bun se mai produce în continuare la Tg.Bujor la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV), însă resursele acestei instituţii nu sunt pe deplin valorificate, din cauza îngrădirilor legislative.

În timp ce suntem intoxicaţi în comerţ de vinuri contrafăcute, la preţuri exorbitante, pe motiv că actualii producători sunt dispuşi doar să se îmbogăţească, SCDVV Tg.Bujor - pentru că nu deţine o linie proprie de îmbuteliere - este nevoită să vândă, cu mult sub preţul pieţei, vin curat.

Acest vin este realizat pe baze ecologice, care este comercializat sub alte denumiri şi ajunge să nu mai semene deloc cu ceea ce a fost la început. Spre disperarea oamenilor de la SCDVV, care pun suflet în fiecare strop.

Lupta pentru supravieţuire

Însă oricâtă iscusinţă şi dragoste se depune, în fiecare an, pentru îngrijirea celor peste 400 de hectare de viţă de vie şi apoi, pentru producerea licorii miraculoase care dezleagă inimile şi limbile, oamenii de aici trebuie să se gândească şi la supravieţuire.

Cum legile şi condiţiile nu le sunt favorabile, vinul produs după principii ştiinţifice şi cercetări îndelungate este vândut cu 1,4 lei uneia dintre cunoscutele companii producătoare de şampanie şi băuturi alcoolice dulci.

Ceea ce ajunge la noi de la această companie e cu totul altceva decât a ieşit pe poarta SCDVV. Chiar rămâi şocat că produsele respectivei companii au avut de fapt la bază o asemenea materie primă.

Nu mai descoperi nimic din dulceaţa adunată de bobiţele pârguite la soare pe dealurile Bujorului şi nimic din echilibrul nobil perfect pe care-l avea băutura iniţial, protejată ştiinţific de alterarea pe care i-o aduce trecerea timpului.

Citeste mai mult in Viata Libera

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Vinete

Intrebare: Imi spuneti si mie va rog daca si la vinete este obligatoriu repicatul? Multumesc.

Raspuns: Doamna Doina, In agricultura exista un cuvant magic ce te scoate din multe situatii complicate, da... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Newsletterul Fonduri europene pentru agricultura - Invata cum si unde sa aplici


Forum
doamna Elena spune: Candidați împrumut dragi Ești în orice situație dificultăți financiare? Nu doriți să începeți propria afacere? Aceasta companie de împrumut a fost stabilită de către organizațiile...
03-Iul-2015 01:01:55
Raspunde la intrebare
Anna Arieli spune: Samut Am o intrebare in Legátura cu smochiul plantat in Gradina plantat de 4 Ani , i. Ultimii you Ani frunzele au pete Alba dupa care se transzformá in Gauri , ce ár putem fii so cum pot Trata...
02-Iul-2015 16:21:55
Raspunde la intrebare
chirtes Viorel spune: Cine are cont la cec poate sa verifice ca in Mures au intrat subventiile pe bovine de carne si lapte , specific ca sunt dintr-o zona defavorizata .
02-Iul-2015 10:42:24
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Viermi rotunzi (ca si limbricul sau trichinela), de 0,5—2 mm lungime si incolori. Daunatori ai pl ...

Planta erbacee cu bulb, cu frunze cilindrice si cu flori albe, roz sau albastre, care se prezinta î ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT
 
Fonduri Europene 2015 – Totul despre agricultura
 

Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit

impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura
powered by
Fokus Digital Services
SATI