Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

ANSVSA a descoperit 1.500 de tone de carne de pui cu Salmonella

ansvsa-a-descoperit-1500-de-tone-de-carne-de-pui-cu-salmonella

Marfa provenea din polonia si nu a apucat sa ajunga la comercializare.



Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bihor a notificat prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje depistarea bacteriei Salmonella in probele prelevate dintr-un produs din carne de pasare provenit din Polonia, insa nicio cantitate din cele 1.500 de kilograme de piept de pui si frigarui nu a ajuns la comercializare.
 
In cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui (frigarui de pui crud congelat) si le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor din cadrul DSVSA Bihor.

 
Materia prima (piept de pui congelat) folosita pentru obtinerea acestui preparat era de 1.500 de kg, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obtinerea frigaruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate in cadrul unitatii, se arata inr-un comunicat al ANSVSA.
 
Determinarile de laborator au pus in evidenta prezenta Salmonella spp. in probele analizate si, conform procedurilor, tulpinile izolate au fost trimise catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara pentru tipizare.
 
Laboratorul National de Referinta a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen. In urma emiterii buletinelor de analiza, produsul finit si materia prima au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.
 
Potrivit ANSVSA, nicio cantitate din lotul respectiv in care s-a depistat prezenta Salmonella Typhimurium nu a fost comercializata. 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

ANSVSA a descoperit 1.500 de tone de carne de pui cu Salmonella
Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Cantitatea de samanta

Intrebare: Care este cantitatea necesara de samanta de lucerna in cazul asocierii cu golomat si raigras hibrid?

Raspuns: Norme de samanta este de 16–18 kg/ha in cultura asociata: lucerna + 6 kg/ha golomat + 3 kg/h... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
mihai spune: În martie 2016 prețul către abatoare a fost și de 3.3 lei fără tva. tineret am vândut cu minim 250 lei în perioada 2014-2016. De la 25 kg se consuma intr-o ferma cu tehnologie super în jur...
23-Ian-2017 16:31:09
Raspunde la intrebare
Nicky spune: Ce sa mai spun de mine ca am picat la control..s-au incheiat controalele si 0 lei jn cont!! Noua cand ne vor da banii??? Transa 1 transa 2??? Cand?
23-Ian-2017 14:32:31
Raspunde la intrebare
Ioana spune: Nati mai vb la Apia ce mai spun
23-Ian-2017 13:09:10
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Punct de pe tulpina din care apar frunze. ...

Plante la care semin?ele sunt inchise în fruct, mai exact semintele sunt invelite de un organ numit ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura