Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

ANSVSA a descoperit 1.500 de tone de carne de pui cu Salmonella

ansvsa-a-descoperit-1500-de-tone-de-carne-de-pui-cu-salmonella

Marfa provenea din polonia si nu a apucat sa ajunga la comercializare.



Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bihor a notificat prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje depistarea bacteriei Salmonella in probele prelevate dintr-un produs din carne de pasare provenit din Polonia, insa nicio cantitate din cele 1.500 de kilograme de piept de pui si frigarui nu a ajuns la comercializare.
 
In cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui (frigarui de pui crud congelat) si le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor din cadrul DSVSA Bihor.

 
Materia prima (piept de pui congelat) folosita pentru obtinerea acestui preparat era de 1.500 de kg, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obtinerea frigaruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate in cadrul unitatii, se arata inr-un comunicat al ANSVSA.
 
Determinarile de laborator au pus in evidenta prezenta Salmonella spp. in probele analizate si, conform procedurilor, tulpinile izolate au fost trimise catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara pentru tipizare.
 
Laboratorul National de Referinta a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen. In urma emiterii buletinelor de analiza, produsul finit si materia prima au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.
 
Potrivit ANSVSA, nicio cantitate din lotul respectiv in care s-a depistat prezenta Salmonella Typhimurium nu a fost comercializata. 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

ANSVSA a descoperit 1.500 de tone de carne de pui cu Salmonella
Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Combaterea musculitei in sere

Intrebare: care sunt metodele de combatere biologica pentru musculita alba de sera?

Raspuns: Metoda "pest-in-first": cateva muÅŸte albe sunt introduse in cultura cu 14 zile inainte de lansar... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018".



Forum
calin spune: Cluj, mi-a intrat azi si ultimele transe pentru teren, cam 400 lei/ha. Prima data in ultimii ani cand imi iau si eu banii la timp si normal, ca ultimii ani a fost dezastru, m-au omorat cu controalele...
19 Ian. 2018 18:39:50
Raspunde la intrebare
GLORIA PAUL spune: Vești bune! Numele meu este Gloria Paul, cetățean românesc, locuiesc în STRADA CALAMARESTI, NR: 18, BRAD. Este un oraș din județul Hunedoara din regiunea Transilvania a României. Vreau să...
19 Ian. 2018 16:36:59
Raspunde la intrebare
taica spune: Câștiguri prin internet, foarte motivante. Lucrați acasă, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuită și de cea mai bună calitate. Trebuie să aveți vârsta de 18 ani și...
19 Ian. 2018 15:16:27
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Conceptul se refera la cresterea economica care satisface nevoile societatii de azi fara a afecta de ...

Partea exteriorara a florii. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura