Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Alimentele si furajele din Romania nu sunt contaminate radioactiv

ansvsa-alimentele-si-furajele-din-romania-nu-sunt-contaminate-radioactiv

Rezultatele analizelor de laborator realizate pana la aceasta data de institutiile specializate infirma existenta unor produse alimentare sau furaje contaminate radioactiv, cu depasiri ale limitelor normale ale radioactivitatii, sau rezultate neconforme privind contaminarea cu metale grele.


Conform datelor facute publice de ANSVSA, in anul 2016 au fost realizate 7.381 de determinari de laborator pentru decelarea prezentei sau a nivelului de contaminanti (pesticide, micotoxine, metale grele), din care 1.384 de probe din produse alimentare au fost analizate pentru determinarea reziduurilor de metale grele si 2.658 de probe pentru masurarea nivelului de radioctivitate.
 
Au fost analizate 73 de probe din conserve de peste, urmarindu-se determinarea urmatorilor parametri: histamina, plumb, cadmiu, mercur, staniu, precum si determinarea gradului de contaminare radioactiva cu Cs134 si Cs137.
 
Pana la aceasta data, rezultatele analizelor de laborator din produse alimentare si din furaje recoltate de pe teritoriul Romaniei sau importate din tari terte, infirma existenta unor produse alimentare sau furaje contaminate radioactiv, cu depasiri ale limitelor normale ale radioactivitatii, sau rezultate neconforme privind contaminarea cu metale grele.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

In Romania, institutia competenta din punct de vedere analitic, pentru realizarea acestor tipuri de determinari, este Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara (IISPV), Laborator National de Referinta, aflat in subordinea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.
 
Pe langa IISPV, determinari pentru metale grele mai realizeaza si laboratoarele zonale desemnate, din cadrul DSVSA Cluj, Constanta, Suceava, Prahova, Calarasi, iar pentru determinarea gradului de contaminare radioactiva mai lucreaza si laboratoarele institutiei din: Arad, Bacau, Bihor, Buzau, Calarasi, Constanta, Cluj, Ialomita, Iasi, Teleorman, Satu-Mare si Suceava.
 
Anual, ANSVSA elaboreaza un Plan National de Control Reziduuri, plan care inainte de a fi implementat, este supus aprobarii Comisiei Europene.
 
In ceea ce priveste masurarea nivelului radioactivitatii unor produse alimentare, determinarile se realizeaza in cadrul unui program de monitorizare permanenta, inclusiv al produselor agroalimentare cu provenienta Japonia si aria de pescuit Asia — Pacific, ca urmare a accidentului nuclear de la Fukushima, si al importurilor de produse agroalimentare provenind din tari care au fost expuse accidentului de la Cernobil. In cazul in care ar aparea un produs contaminat radioactiv, procedurile sunt clare si ele se aplica in Romania, de catre specialistii ANSVSA, asa cum se aplica in oricare dintre celelalte tari membre ale Uniunii Europene.
 
Acest tip de analize se realizeaza in mod curent, pentru diferite tipuri de produse alimentare precum  lapte, produse lactate, carne si produse din carne, peste si produse din pescuit, miere, furaje pentru animale, fructe de padure, ciuperci, apa utilizata in procesul tehnologic de fabricare a alimentelor si produse alimentare deshidratate. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016