Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA primeste aproape 150 de milioane de lei pentru despagubirea fermierilor afectati pe pesta porcina africana

ansvsa-primeste-aproape-150-de-milioane-de-lei-pentru-despagubirea-fermierilor-afectati-pe-pesta-porcina-africana

Suma este prevazuta in rectificarea bugetara, fiind majorata cu 50 de milioane de ei fata de cea prevazuta initial.


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor primeste in plus 149,5 milioane lei la rectificarea bugetara pentru desfasurarea activitatilor specifice institutiilor subordonate in cadrul Programului pentru eradicarea pestei porcine africane, prin care se deconteaza despagubiri pentru animalele sacrificate in vederea prevenirii si combaterii epizootiilor, suma fiind cu 50 milioane lei mai mare fata de cea prevazuta in prima varianta a proiectului de rectificare, din 6 august.
 
Comparativ cu proiectul anterior, in cel publicat luni pe site-ul Ministerului Finantelor apare la MFP o suma in plus mai mare cu 1,02 miliarde lei, suplimentarea fiind de 2,296 miliarde lei, din care 777,3 milioane lei pentru contributia Romaniei la bugetul U.E, 240 milioane lei pentru scheme de ajutor de stat pentru investitii si rambursarea accizei la carburanti pentru transportatori si 1,209 miliarde lei la Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului din care se va asigura finantarea referendumului pentru redefinirea familiei si a sumelor necesare inlaturarii efectelor calamitatilor naturale si 70 milioane lei pentru rambursari de credite in contul imprumuturilor preluate de Ministerul Finantelor Publice in baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.64/2007 privind datoria publica.
 
Seful MADR a anuntat ca fermierii nu vor fi despagubiti in functie de numarul de kilograme pe care il are porcul, ci in functie de mai multi factori economici.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In alta ordine de idei, fostul comisar european pentru Agricultura, Dacian ciolos, care a detinut si functia de premier, acuza actuala guvernare de incompetenta i ngestionarea crizei pestei porcine africane
„Vorbesc de criza pestei porcine africane, care ocupa, incet - incet, bucata cu bucata, toata tara si care risca sa distruga un sector agro-alimentar intreg. Ne confruntam in acest caz cu o criza care este extrem de grava din acest punct de vedere. Este o criza care se datoreaza, din punctul meu de vedere, in primul rand incompetentei Guvernului PSD-ALDE - si aici as spune ca responsabilitati directe a ceea ce se intampla are doamna prim-ministru, pentru ca dansa are sub control toate institutiile care ar fi putut si care ar trebui sa tina sub control aceasta criza, domnul ministru Daea, in calitatea lui de ministru al Agriculturii, care vizeaza si acest sector al cresterii porcinelor, si, evident, in cel putin aceeasi masura, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Geronimo Branescu”, a declarat acesta.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016