Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

ANSVSA: Probe infestate cu E-coli recoltate din magazine alimentare, abatoare si o ferma

ansvsa-probe-infestate-cu-e-coli-recoltate-din-magazine-alimentare-abatoare-si-o-ferma

Probele prelevate au provenit din sanitatie carcase de ovina si bovine, carne tocata de vita, carnati amestec subtiri, pasta de mici, telemea de oaie si lapte crud bovina.



Inspectorii sanitari veterinari au descoperit prezenta Escherichia Coli verotoxigena la 14 probe prelevate din abatoare, magazine alimentare, restaurante si o ferma din judetele Valcea, Suceava, Tulcea, Sibiu, Caras Severin, Bistrita Nasaud, Olt si Prahova.
 
Probele prelevate au provenit din sanitatie carcase de ovina si bovine, carne tocata de vita, carnati amestec subtiri, pasta de mici, telemea de oaie si lapte crud bovina.

 
Echipele de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor, desemnate si instruite pentru a desfasura actiunile din cadrul Planului National de Control, demarat in 16 mai 2016, au prelevat probe, in perioada 8 august — 2 septembrie, din judetele Arges, Alba, Bacau, Botosani, Bistrita Nasaud, Bihor, Buzau, Bucuresti, Covasna, Constanta, Cluj, Caras-Severin, Calarasi, Dambovita, Ilfov, Iasi, Galati, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mures, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Timis, Satu Mare, Salaj, Suceava, Valcea si Vaslui.
 
Au fost prelevate si analizate un numar de 171 probe, din urmatoarele categorii de produse: carne (mici, sanitatie carcasa bovine, sanitatie carcasa ovine, carne tocata vita, carne tocata amestec, pulpa vita, hamburger vita, vrabioara vita refrigerata, pastrama oaie afumata, pulpa manzat, carnati amestec, pastrama oaie, carne tocata amestec vita porc) si lapte si produse din lapte (lapte crud vaca, branza telemea oaie, cascaval, cas ovine, branza proaspata, iaurt).
 
 Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte.
 
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au efectuat controale oficiale la unitatile in care s-au depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control.
 
Din informatiile furnizate de Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, distributia probelor analizate pana la aceasta data, pe categorii de produse si rezultate obtinute pentru detectia E.coli verotoxigena a fost urmatoarea: 58 probe carne (pulpa vita, carne transata vita, pulpa manzat, gulas vita etc.) din care 57 probe cu rezultat negativ (98%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (2%); 100 probe carne preparata (mici, carnati, hamburger, frigarui, pastrama etc.) din care 93 probe cu rezultat negativ (93%) si 7 probe cu rezultat pozitiv (7%); 88 probe carne tocata (carne tocata porc, carne tocata vita, carne tocata amestec) din care: 87 probe cu rezultat negativ (99%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (1%); 80 probe lapte crud de vaca din care 79 probe cu rezultat negativ (98,75%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (1,25%); 146 probe produse lactate (telemea, branza maturata, cas, cascaval, iaurt, smantana) din care 145 probe cu rezultat negativ (99,3%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (0,7%); 160 probe sanitatie de pe carcase bovine, din care 157 probe cu rezultat negativ (98%) si 3 probe cu rezultat pozitiv (2%); 86 probe sanitatie de pe carcase bovine, din care 69 probe cu rezultat negativ (80%) si 17 probe cu rezultat pozitiv (20%).
 
Planul National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, care a fost demarat in data de 16 mai si se va desfasura pana pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea si analizarea de probe prelevate de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata si din laptele crud si produsele din lapte crud. 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

ANSVSA: Probe infestate cu E-coli recoltate din magazine alimentare, abatoare si o ferma
Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Masura 125

Intrebare: Cu ce document se dovedeşte că proiectul propus spre finanţare prin Măsura 125 se încadrează în priorităţile propuse prin PUG?

Raspuns: În situaţia prezentată proiectul va fi analizat având în vedere documentaţiile de ... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
Blessing spune: Bună ziua, dl / dna Obțineți acces ușor pentru a asigura un veritabil servicii de fonduri on-line la un Rata dobânzii de doar 3% Aplicați pentru următoarele împrumuturi. Credite personale...
25-Mar-2017 13:48:10
Raspunde la intrebare
doina filoti spune: buna ziua . sunt interesata de un curs ptr agricultura si apicultura, va rog mult sa imi spuneti cand incepe acest curs, va rog trimiteti mesaj pe nr 0767061287. multumesc mult.
25-Mar-2017 11:21:31
Raspunde la intrebare
Ioana spune: Au mai intrat la careva
25-Mar-2017 05:32:15
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

O tulpina care se intinde orizontal pe suprafata solului. ...

Planta aromatica bienala cu tulpina de 60-100 cm ramificata. Fructifica numai in al doilea an de veg ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura