Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Scandalurile alimentare din ultima perioada au capatat un sablon

ansvsa-scandalurile-alimentare-din-ultima-perioada-au-capatat-un-sablon

Ultimul scandal declansat pe piata alimentara autohtona a pus la masa discutiilor reprezentantii Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor si pe cei ai Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru siguranta Alimentelor. Autoritatile au criticat declaratiile premature, pe care unii oficiali le lanseaza, fara a respecta protocoalele.


“Scandalurile alimentare din ultima perioada au capatat un sablon, si anume: pornesc de la o alerta prin presa. De cele mai multe ori, din pacate, comunicarea interinstitutionala, chiar daca este statuata prin protocoale, nu este respectata. Aceste alerte apar prima data in media, ca si breaking news-uri”, a declarat Maximilian Dragan, director general al Directiei Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA.

Insititutiile statului nu pot emite declaratii referitoare la un produs fara a testa in prealabil produsul si fara a respecta legislatia europeana in vigoare. Aparitia in presa a unor informatii neverificate poate crea panica in randul consumatorilor si poate aduce prejudicii indistriei, mai sustine Dragan.

“Ne referim mai ales la faptul ca aceste comunicari si verificari au intotdeauna elemente concrete care confirma sau indreapta inspre o directie actiunea respectiva si ma refer mai ales la exemnele de laborator.
Nu putem afirma de la bun inceput, despre un produs, ca este alterat pana cand un examen de laborator in aceasta directie nu a fost efectuat. Nu ne putem pronunta despre calitatea unui produs pana cand nu avem un examen de laborator, de prospetime, teste de salubritate care sa confirme sau sa infirme acea supozitie”, a precizat directorul din ANSVSA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Procurorii DIICOT au arestat recent membrii unei gruparii care aducea din tari ale Uniunii Europene carne pe care o punea in vanzare in magazine din Romania fara sa declare cantitatile. In plus, in cazul in care marfa expira, era procesata sub forma de mici sau alte produse din carne si repusa in vanzare.
Conform procurorilor DIICOT, prejudiciul adus statului se ridica la 15 milioane de euro.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016