Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Se reiau exporturile de ovine vii catre Iordania

ansvsa-se-reiau-exporturile-de-ovine-vii-catre-iordania

Saptamana viitoare vor fi trimise catre autoritati protocoalele tehnice de colaborare si intelegere, dupa care comertul cu ovine va putea fi reluat.


Conform unui anunt facut ieri de Vladimir Manastireanu, presedintele ANSVSA, autoritatile romane vor primi saptamana viitoare protocoalele tehnice de colaborare si de intelegere cu Iordania prin care va putea fi reluat comertul cu ovine vii in aceasta tara.
 
„La finele acestei saptamani sau cel tarziu saptamana viitoare vom putea primi protocoalele tehnice de colaborare si de intelegere cu Iordania, ceea ce ne va permite sa stabilim anumite criterii prin care vom putea relua comertul cu ovine vii in aceasta tara. Noi reprezentam al doilea mare exportator de ovine catre Iordania si putem vorbi de pierderi importante pentru crescatorii de animale in conditiile in care s-au blocat exporturile din cauza bolii limbii albastre. Cel putin pe Iordania, exportul de ovine vii al Romaniei se ridica la 100 de milioane de dolari si numai din acest punct de vedere vorbim de o pierdere insemnata pentru crescatorii de animale”, a spus Manastireanu.
 Acesta a precizat ca Egiptul si Iordania sunt tari importante de export pentru Romania mai ales pe zona de ovine vii si a carnii de ovine.
 
„Egiptul si Iordania sunt o piata interesanta pentru ca nu exista o piata de carne de ovine foarte bine conturata. Am fost acolo si am discutat cu firme exportatoare si cu reprezentatii sectorului veterinar si cred ca avem o nisa interesanta pe zona carnii de ovine”, a mai spus Manastireanu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In ceea ce priveste demersurile Romaniei catre Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animala pentru a fi declarata tara libera de boala limbii albastre, seful ANSVSA a spus ca deocamdata nu sunt indeplinite toate conditiile pentru ca „temperatura de afara nu ne ajuta”.

„O sa cerem la OIE declararea Romaniei drept tara libera de boala limbii albastre pe perioada sezonului rece, in momentul in care se indeplinesc toate conditiile, dar deocamdata temperatura nu ne ajuta. In perioada urmatoare trebuie sa avem temperaturi scazute timp de 17 zile, trei nopti sa avem temperaturi sub zero grade Celsius si sa nu mai existe insecte active. Dupa aceste supravegheri vom face comunicarea catre OIE”, a subliniat presedintele ANSVSA.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016