Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA va primi buget majorat fata de anul trecut

ansvsa-va-primi-buget-majorat-fata-de-anul-trecut

Membrii Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor, cei din Comisia pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala din Senat impreuna cu Comisia pentru Ape, Paduri si Fond Cinegetic din Senatul Romaniei au avizat bugetul ANSVSA cu 14 voturi pentru si 10 impotriva.


Proiectul de buget al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) pentru anul 2019, in suma de 890,176 milioane de lei, a primit luni aviz favorabil in comisiile de specialitate reunite din Parlament, fiind respins singurul amendament depus care viza suplimentarea bugetului cu 55 de milioane de lei pentru actiuni de combatere a pestei porcine africane.
 
Membrii Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor, cei din Comisia pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala din Senat impreuna cu Comisia pentru Ape, Paduri si Fond Cinegetic din Senatul Romaniei au avizat bugetul ANSVSA cu 14 voturi pentru si 10 impotriva. Bugetul ANSVSA pentru 2019 este mai mare cu 8,07% decat anul trecut.
 
„Cheltuielile de personal reprezinta 33 de milioane de lei si se vor utiliza pentru plata salariilor in cadrul ANSVSA. S-au prevazut si cheltuieli privind deplasarile pentru participarea personalului la activitatile legate de exercitarea Presedintiei Romaniei la Consiliul UE. La capitolul Bunuri si Servicii prevederea bugetara este de 8,154 milioane de lei, din care 2,26 milioane de lei pentru mentenanta sistemelor informatice sanitare veterinare, suma de 472.000 lei - cheltuieli estimate pentru desfasurarea activitatilor de exercitare a Presedintiei si 5,46 milioane de lei pentru cheltuieli de intretinere si functionare a aparatului propriu. La capitolul transferuri intre unitati ale administratiei publice sunt 810,96 milioane de lei, iar proiectele cu finantare din fondul externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 -32020 suma de 34,25 milioane de lei”, a spus vicepresedintele ANSVSA, Traian Petcu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Deputatii au sustinut, in cadrul Comisiilor de specialitate, ca absenta presedintelui ANSVSA, Geronimo Branescu, de la dezbaterea bugetului ANSVSA reprezinta o lipsa de respect la adresa parlamentarilor, daca acesta nu a lipsit din motive obiective.
 
Potrivit proiectului publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, principalele obiective pe termen mediu ale ANSVSA vizeaza in primul rand transpunerea legislativa, avand in vedere angajamentul asumat prin transpunerea acquis-ului veterinar si cel referitor la siguranta alimentelor in legislatia nationala si totodata implementarea deplina si efectiva a acestuia, dar si sprijinirea intreprinderilor de ecarisare pentru a realiza investitii si programe de retehnologizare. Tot la aceste obiectiv se are in vedere dezvoltarea sistemului informatic de management al activitatii de laborator (LIMS); rezistenta antimicrobiana; detectia pesticidelor din alimente si furaje.
 
Strategia de dezvoltare a laboratoarelor si supravegherea, prevenirea si controlul bolilor transmisibile ale animalelor, protectia sanatatii publice in unitatile de lapte si produse din lapte sunt alte obiective importante pentru apararea sanatatii animalelor si al sigurantei alimentare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016