Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiul de cimbrişor, alternativă la antibioticele de sinteză. Caută antibiotice produse din plante

uleiul-de-cimbrisor-alternativa-la-antibioticele-de-sinteza-cauta-antibiotice-produse-din-plante

Românii iau antibiotice după ureche, aşa cum reiese dintr-un studiu al Ministerului Sănătăţii, fără să ceară sfatul medicului, ci doar la îndrumarea prietenilor sau vecinilor. De aceea, în Uniunea Europeana mor anual peste 25.000 de persoane pentru care medicii nu mai pot face nimic din cauza rezistenţei pe care germenii bacterieni au reuşit să o dezvolte.

Cel mai nou sondaj desfăşurat de Comisia Europeană, Eurobarometru, relevă că peste jumătate din români au luat antibiotice în ultimele 12 luni, iar 16% dintre aceştia nu au avut o reţetă medicală. Aşa cum s-a observat încă din momentul descoperirii lor, antibioticele acţionează asupra bacteriilor, şi nu asupra virusurilor, iar administrarea lor în cazul unei simple afecţiuni de natură virală nu face altceva decât să sporească rezistenţa organismului la substanţa activă.

Ce alternative există? Antibioticele produse din plante!

Antibioticele naturale reprezintă remediul prin care se evită dezvoltarea rezistenţei organismului la bacterii, fără niciun fel de reacţii adverse. Fitocomplexul care se regăseşte în plantele medicinale perminte administrarea unui fitopreparat în locul a 2 sau 3 produse alopate pentru a obţine aceleaşi efecte pe cale naturală.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


'Trebuie să ştim că există atât plante, cât şi produse naturale care au o mare putere antibiotică. Diferenţa dintre antibioticele de sinteză şi cele naturale este că cele din urmă nu dau reacţii adverse şi pot fi administrate nu doar în tratarea infecţiilor, dar şi în prevenirea lor. De exemplu, infecţiile din sezonul rece sunt provocate în cea mai mare parte de virusuri, iar vindecarea pacienţilor se poate face şi fără antibiotice, motiv pentru care administrarea lor pentru semne minore de răceală este o modalitate de tratament greşită, la fel de eronată fiind şi administrarea preventivă', a explicat pentru bioproduct.ro dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenţă în apifitoterapie la Laboratoarele Fares Bio Vital.

Trateaza infecţiile natural cu ajutorul gamei BIOSEPT

Gama BIOSEPT, antibioticele naturale produse Laboratoarele Fares Bio Vital, conţine următoarele produse: capsulele BIOSEPT, Soluţia de uleiuri esenţiale BIOSEPT Forte şi BIOSEPT Plus, toate având la bază un fitocomplex din plante medicinale şi uleiuri esenţiale.

'Capsulele BIOSEPT sunt indicate în tratamentul infecţiilor şi inflamaţiilor respiratorii (răceală, gripă, amigdalită, faringită, bronşită), digestive (enterite, enterecolite bacteriene, candidozice sau virale, colite fermentative, parazitoze intestinale) şi uro-genitale (uretrite, cistite, anexite), datorită complexului activ de plante medicinale format din frunzele de măslin, scoarţa de salcie albă, lichenul de piatră, mugurii de plop şi cuişoarele', a precizat dr. Carmen Nonn.

Soluţia de uleiuri esenţiale BIOSEPT Forte are în compoziţie uleiul esenţial de cimbru şi cuişoare şi are puternice proprietăţi antibiotice asupra unui spectru larg de germeni patogeni, antivirale, antifungice, antiparazitare. Soluţia de uleiuri esenţiale BIOSEPT Plus are în compoziţie uleiul esenţial de ti-tree şi cuişoare şi aceleaşi proprietăţi antibiotice şi antivirale. Pentru că are o acţiune mai blândă, poate fi administrată şi persoanelor cu sensibilitate gastrică şi copiilor.

'În urma evaluărilor clinice şi prin analizele de laborator pe aromatograme (similar antibiogramelor) la pacienţii cu faringo-amigdalite şi infecţii urinare, BIOSEPT Forte şi Plus au fost eficiente în 98%, respectiv 80% din cazurile evaluate. Efectul a fost similar cu cel al antibioticelor chimice testate în paralel', a menţionat dr. Carmen Nonn.

Administrarea antibioticelor naturale se face astfel:

Capsulele BIOSEPT se administrează de 3 ori pe zi, câte 1-2, între mese, iar durata unei cure este de 15-30 zile. Preţul de comercializare al capsulelor este între 11-12 lei.

Uleiul esenţial BIOSEPT Forte se administrează în doză de 2-3 picături de 3 ori pe zi, după mâncare, într-o linguriţă cu miere şi nu se recomandă în sarcină, alăptare şi copiilor sub 7 ani. Preţul de comercializare este între 12.10-13.00 lei.

Uleiul esenţial BIOSEPT Plus se ia în doză de 2-5 picături de 3 ori pe zi, după mâncare, într-o linguriţă cu miere, iar preţul este între 9.4-10.00 lei.

De ce sunt periculoase antibioticele de sinteză?

Antibioticele luate fără sfatul medicului şi înainte să li se testeze rezistenţa la bacterii, pot face bacteriile şi mai puternice. În plus, un antibiotic nepotrivit riscă să distrugă flora bacteriană care ajută la digestie şi poate duce la apariţia stafilococului auriu, foarte rezistent la tratamente.

Printre efectele adverse ale antibioticelor de sinteză se numără:

  • Distrugerea florei bacteriene benefice în intestin. Antibioticele distrug agenţii patogeni, dar şi bacteriile bune, cele care echilibrează flora intestinală.
  • Alergii în rândul copiilor şi nu numai. Copiii până la 1 an sunt sensibili şi pot dezvolta uşor alergii la medicamente sau alimente. Unele studii susţin că administrarea antibioticelor la vârste foarte mici poate produce apariţia astmului infantil.
  • Fluoroza. Antibioticele pot determina fluoroza - pătarea danturii la nivelul incisivilor.
  • Scăderea imunităţii prin distrugerea bacteriilor probiotice care nu se mai pot înmulţi.
  • Apariţia candidei, o ciupercă aflată în aparatul digestiv, care se înmulţeşte atunci când se dezechilibrează pH-ul, lucru pe care îl face tratamentul cu antibiotice.
  • Perturbarea florei bacteriene a copilului, în cazul administrării pe perioada alaptării, deoarece antibioticele trec în laptele matern.
  • Crearea bacterilor rezistente prin tratament îndelungat şi repetat care vor fi mult mai greu de tratat după aceea.

Fares este astăzi, la peste 80 de ani de la fondare, companie cu capital integral românesc ce deţine locul întâi pe piaţa remediilor din plante medicinale din Romania. Fares deţine în portofoliu produse pe bază de plante medicinale precum: ceaiuri, siropuri, uleiuri esentiale, unguente şi creme, tincturi, capsule şi comprimate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016