Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anul acesta ne-a adus recolte mai bogate decat in ultimii ani

anul-acesta-ne-a-adus-recolte-mai-bogate-decat-in-ultimii-ani

Daca anul trecut nu a fost unul bun pentru agricultura, nu acelasi lucru il putem spune si despre anul acesta. Recolta de anul acesta este cea mai mare din ultimii opt ani si a doua din ultimii 43 de ani. Cu toate acestea, pretul cerealelor este aproximativ de doua ori mai mic decat pretul de anul trecut, din cauza faptului ca fermierii nu au unde sa-si depoziteze productia si risca sa nu isi acopere nici macar costurile de productie.


Anul acesta Romania a produs 7,3 milioane de tone de grau si secara.
„Anul acesta am avut o productie record de grau si secara, cea mai mare din ultimii opt ani si a doua din ultimii 43 de ani. Nu stam rau nici din punct de vedere al calitatii, dar cantitatea de grau pentru panificatie este mai mica decat cea dintr-un an de seceta, cum a fost 2012. Nu sunt scaderi dramatice”, a sustinut ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Daniel Constantin.
Acesta a mai mentionat ca vom apela totusi la importurile de grau pentru panificatie, dar vom avea si ce trimite la export. Despre pret, el a mai comentat ca pretul este dat de piata.
„Cand productia este mica, pretul este mare, cand productia este mare, pretul este mic”, a adaugat ministrul Daniel Constantin.
 
Fermierii romani au cultivat anul acesta 2 milioane de hectare cu grau si secara, de unde au obtinut o productie cu 37% mai mare decat in 2012. Chiar daca suprafetele au fost asemanatoare ca marime in cei doi ani, culturile de anul acesta au avut un randament mai bun.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pe langa grau si secara, anul acesta a adus recolte mai bogate si la orz si orzoaica, dar si la rapita si la ovaz. 
Productiile bogate de anul acesta au fost favorizate de vremea buna, de ajutorul pentru irigatii si de subventiile primite de fermieri mai devreme.




Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016