Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anunt APIA in atentia fermierilor care au fost controlati prin teledetectie

anunt-apia-in-atentia-fermierilor-care-au-fost-controlati-prin-teledetectie

APIA ii informeaza pe fermierii care s-au aflat la control, atat clasic cat si prin teledetectie, ca trebuie sa aiba atentie sporita la depunerea cererii unice pentru Campania 2018 deoarece trebuie in mod obligatoriu sa includa si rezultatele controalelor.


 In campania 2018, fermierii completeaza cererea unica de plata, folosind aplicaţia IPA-Online şi realizeaza electronic operatiunea de digitizare a parcelelor si actualizare a declaratiei de suprafata conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil in aplicaţie).

Conform articolului 8 alineatul (1) lit. f) si f1) din OUG nr.3/2015 cu modificari si completari, fermierii trebuie:
– sa declare toate parcelele agricole, in sensul prevederilor art. 72, alin. (2) din Regulamentul (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului. Fermierii care detin parcele agricole cu o suprafata de pana la 0,1 ha nesolicitate la plata pot sa nu le declare, cu conditia ca suprafata insumata a acestor parcele sa nu depaseasca un hectar. De asemenea fermierii care nu depun cerere pentru nicio plata directa bazata pe suprafata nu au obligatia de a-si declara parcelele agricole daca suprafata totala nu depaseste 1 ha. In toate cazurile, fermierul indica in cererea sa ca are la dispozitie parcele agricole si, la cererea APIA, indica localizarea acestora.
– sa declare toate zonele de interes ecologic prevazute la art. 20 alin. (1) din OUG nr. 3/2015.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fermierii care participa la schema pentru micii fermieri nu au obligatia de a-si declara parcelele agricole pentru care nu depun cerere de plata, cu exceptia cazului in care o astfel de declaratie este necesara pentru obtinerea unui alt tip de ajutor sau sprijin.
Fermierii care anterior au fost controlaţi pe teren clasic sau prin metoda teledetecţiei au urmatoarele obligatii:
- la actualizarea digitizarii parcelelor in aplicaţia IPA-Online 2018, fermierii care anterior au fost controlaţi pe teren clasic sau prin metoda teledetectiei vor utiliza in mod obligatoriu rezultatele controalelor, prin activarea straturilor de masuratori şi se vor asigura ca suprafata declarata este conforma cu suprafata utilizata.
- fermierii trebuie sa utilizeze informatiile cadastrale urmare inregistrarii sistematice a imobilelor prin Programul National de Cadastru si Carte Funciara, in situatia in care acestea sunt disponibile şi relevante. Identificarea presupune ca parcela sa nu se suprapuna peste parcelele declarate de alti fermieri si sa nu depaseasca limita blocului fizic, in conformite cu art.2, lit. n1, din Ordin MADR 619/2015.
 
Pentru fiecare parcela se specifica: judetul (indicativul judetului), localitatea/comuna/oras, codul SIRUTA al localitatii, numarul blocului fizic in care este localizata parcela agricola.
 
Numarul parcelei agricole este un numar serial atribuit de catre fermier parcelelor agricole in cadrul blocurilor fizice. Parcelele se numeroteaza cu numere de la 1 la n. Din campania precedenta se pastreaza numerotarea parcelelor agricole. Parcelele primite prin transfer in anul precedent primesc numar de la n+1.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016