Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apa oferita gratuit fermierilor a dus la triplarea suprafetei irigate

apa-oferita-gratuit-fermierilor-a-dus-la-triplarea-suprafetei-irigate

Cu toate acestea, reprezentantii MADR nu sunt multumiti, intrucat mizau ca suprafata irigata sa creasca de cinci ori, in urma masurilor luate.


Conform unor declaratii reente ale lui Floricel Dima, secretar de stat in MADR, suprafata de teren agricol irigat s-a triplat fata de anul trecut, insa tinta fixata de guvernanti nu a fost atinsa, desi statul a oferit apa gratuit fermierilor.
 
„Noi aveam asteptari de peste un milion de hectare, dar am vazut ca nu se poate indeplini acest obiectiv pentru ca agricultorii au fost luati pe nepregatite. Pe de o parte ne solicitau sa dam scutire la energie pentru apa sau sa gasim o metoda de acordare astfel incat sa aiba apa mai ifetin. Am gasit, am dat-o gratuit. In schimb, ei nu erau pregatiti cu mijloacele, cu echipamente, utilaje, instalatii” a declarat in acest sens secretarul de stat.
 
Acesta a mai amintit ca Guvernul a decis sa-i incurajeze pe fermierii care solicita fonduri europene si doresc sa-si cumpere sisteme de irigat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Am introdus conditia ca de minimum 30% din valoarea proiectului sa poata achizitiona instalatii de irigat, iar in aceasta masura ajutorul financiar este de 100%. Dar pana acum se puteau realiza doar obiective de infrastructura, eu stiu - sa intervii asupra conductelor statiilor de pompare, dar acum le dam voie sa achizitioneze si echipamentele de irigat organizatiilor udatorilor de apa sau Federatiei udatorilor de apa, astfel incat aceste organizatii sa poata, prin echipamentele achzitionate, sa mareasca suprafata pe care o vor iriga", a explicat Floricel Dima.
 
In 2016, suprafata de teren agricol irigat a fost de 200.000 de hectare, iar anul acesta, prin acordarea gratuita a apei, s-a ajuns la 600.000 de hectare de teren agricol irigat, tinta fiind un milion de hectare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016