Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APDRP a contractat, de la demararea PNDR, 22.297 proiecte în valoare de 3,42 mld. euro


Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a incheiat, de la demararea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 2013, in martie 2008, 22.297 proiecte in valoare de 3,42 miliarde de euro, a anuntat joi institutia.
Aceasta valoare reprezinta o angajare de aproximativ 48% a fondurilor totale disponibile pentru tara noastra.

Potrivit APDRP, Masurile 112 - Instalarea tinerilor fermieri si masura 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole s-au numarat printre cele mai atractive tipuri de investitii in mediul rural.

Tinerii care au accesat pana in prezent Masura 112 s-au orientat spre domeniul apiculturii, achizitia de utilaje agricole, cultivarea de plante ornamentale, dar si constructia de solarii. Acestea sunt activitati agricole care nu necesita investitii majore si astfel solicitantii au putut beneficia de prima de instalare ca sef al unei exploatatii agricole. Aceasta suma poate ajunge pana la maxim de 25.000 de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"In ceea ce priveste Masura 121, initiativele s-au concentrat asupra sectorului vegetal, mai precis pentru achizitia de utilaje agricole performante. Astfel, PNDR contribuie decisiv la modernizarea si mecanizarea agriculturii romanesti, aspect care, tinand cont de acest interes major, are inca mare nevoie de investitii. Totodata, alte proiecte vizeaza fermele de ingrasare a suinelor, fermele pentru vaci de lapte, exploatatiile pomicole si fermele mixte. Putem mentiona ca APDRP a contractat si un proiect care va moderniza o ferma de crestere a bubalinelor", se spune in comunicat.

Proiecte de anvergura si importanta deosebita sunt finantate si prin Masura 123 - Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere. Astfel, au primit sprijin financiar abatoarele mixte sau depozitele frigorifice.

"Se poate spune ca sectorul procesarii produselor de origine vegetala a beneficiat de un interes mai mare comparativ cu situatia din perioada Programului SAPARD, fiind infiintate numeroase silozuri sau fabrici de procesare a legumelor sau fructelor", anunta APDRP.

La investitiile din cadrul Masurii 123 se adauga cele aferente Schemelor de ajutor de stat din anul 2008. Pentru Schema XS13/ 2008, majoritatea initiativelor s-au concentrat in sectorul panificatie si laboratoarelor de cofetarie, iar pentru Schema XS28/ 2008, prioritare au fost proiectele care au propus achizitia de utilaje forestiere.

De interes din partea investitorilor s-a bucurat si Masura 312 - Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi care ofera posibilitatea de a primi un sprijin financiar nerambursabil de pana la 200.000 de euro, in conditiile unei cofinantari de 70%. De asemenea, faptul ca pot primi finantare peste 200 de tipuri de activitati a dus la o varietate foarte mare a initiativelor solicitantilor. Dintre cele mai accesate pot fi amintite procesarea lemnului (mobila), depozite de marfuri, service auto sau cabinete medicale.

De asemenea, investitiile in turismul rural (Masura 313 - Incurajarea activitatilor turistice) s-au mentinut la un nivel constant de accesare desi, din cauza crizei economice, nu au mai beneficiat de un interes major ca in cazul Programului SAPARD. Astfel, au primat proiectele de modernizare sau infiintare de pensiuni turistice si agroturistice si centrele de informare turistica. Se constata, inca, o minimalizare a importantei investitiilor de sine statatoare in agrement, majoritatea beneficiarilor optand pentru anexarea acestor activitati unei constructii cu functie de cazare.

"Tinand cont de faptul ca anul 2010 marcheaza mijlocul perioadei de implementare a PNDR, situatia absorbtiei este incadrata perfect in acest grafic de timp. Este posibil ca aceste tendinte in accesarea unor tipuri de investitii sa se modifice pana in anul 2013, dar acest lucru depinde in mod covarsitor de situatia economica, mai precis de evolutia pietei", se mai arata in comunicat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016