Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APDRP a publicat în această dimineaţă versiunea actualizată a Ghidului Solicitantului pentru Măsura 123 - Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere


Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a publicat versiunea actualizată a Ghidului Solicitantului pentru Măsura 123 - „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”. Potrivit unui comunicat al instituţiei, consultat de Recolta, modificarea ghidului vine în sprijinul solicitanţilor de fonduri europene nerambursabile care până la data începerii sesiunii pentru depunerea de proiecte (1 – 31 martie 2011) vor avea timp să-şi întocmească proiectele cât mai corect.


Pentru a se evita dezangajarea de fonduri, în momentul depunerii proiectelor de finanţare nerambursabilă, solicitanţilor de fonduri le vor fi cerute documente care să ateste capacitatea şi sursele de cofinanţare încă de la depunerea Cererii de Finanţare.

De asemenea, în cadrul etapei de verificare a eligibilităţii proiectelor depuse, a fost introdus un punct de verificare a situaţiilor în care solicitanţii creează condiţii artificiale pentru obţinerea finanţării de la APDRP, depăşind astfel intensitatea sprijinului (cofinanţării).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

O altă modificare a Ghidului Solicitantului constă în mărirea punctajelor la criteriile de selecţie pentru sectoarele prioritare şi formele asociative care vor depune cereri de finanţare nerambursabilă. Ca o consecinţă, au fost micşorate punctajele pentru procesarea materiei prime sau a produselor ecologice, punându-se accent pe dezvoltarea de capacităţii de procesare în cadrul căreia sectoarele prioritare vor avea întâietate la punctare.

În cazul activităţilor de depozitare, capacitatea trebuie să fie mai mare decât capacitatea de producţie a exploataţiei agricole a solicitantului (cantitate materie primă din producţie proprie) pentru a se asigura demarcarea între activitatea de depozitare din cadrul Măsurii 123 şi cea din cadrul Măsurii 121 – „Modernizarea exploataţiilor agricole”. Activitatea de depozitare din cadrul Creşterii valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere (Măsura 123) prevede şi operaţiuni către terţi prin asigurarea managementului de depozitare.

Începând cu această publicare a Ghidului Solicitantului, potenţialii beneficiari au acces şi la Fişele de verificare a cererilor de finanţare precum şi la Manualul de proceduri de evaluare şi selectare a Cererii de Finanţare pentru Măsura 123.

Astfel, toţi cei interesaţi vor putea urmări mult mai uşor şi în condiţii de totală transparenţă modul în care proiectul este verificat şi evaluat de către APDRP.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016