Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APDRP: S-au platit o treime din fondurile destinate agriculturii

apdrp-s-au-platit-o-treime-din-fondurile-destinate-agriculturii

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a efectuat plăţi în valoare de peste 2,3 miliarde de euro pentru decontarea cheltuielilor efectuate de către beneficiarii fondurilor europene pentru dezvoltare rurală.


Astfel, la data de 26 iulie 2011, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a asigurat verificarea, autorizarea şi decontarea a peste 4.300.000 de cereri de plată care însumează 2.388.336.767 euro.

Pe lângă această sumă, România a absorbit și 561 de milioane de euro, fonduri care reprezintă avansul acordat de Comisia Europeană la demararea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Cumulând avansul şi plăţile efectuate, rezultă un total de aproximativ 3 miliarde de euro (mai exact 2.950.000.000 euro) fonduri absorbite prin PNDR, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie al fondurilor europene de 30% din totalul fondurilor disponibile pentru dezvoltare rurală.

Aceste fonduri europene sunt acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR), care pune la dispoziţia persoanelor fizice şi juridice din România 7 miliarde de euro pentru proiecte de investiţii în agricultură şi mediul rural. De asemenea, prin PNDR se acordă şi alte 2,72 miliarde de euro pentru plăţi directe către fermieri, însumând astfel un total de aproximativ 10 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile acordate pentru dezvoltare rurală.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


În acord cu evoluţia PNDR, atât din punct de vedere al angajării fondurilor europene (4,03 miliarde din totalul disponibil, ceea ce reprezintă peste 60% fonduri angajate pentru investiţii), cât şi al plăţilor efective către beneficiari, absorbţia fondurilor europene acordate pentru dezvoltare rurală se încadrează într-un trend ascendent.

De asemenea, implementarea acestui Program în România prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, în baza unor proceduri de lucru stricte, clare şi transparente, a permis asigurarea şi derularea corectă a procesului de acordare şi decontare a plăţilor.

În această ordine de idei, se poate solicita în continuare decontarea de la Comisia Europeană a plăţilor aferente lucrărilor executate prin intermediul PNDR, conform declaraţiilor preşedintelui României, Traian Basescu: pentru moment, România trebuie să înceteze să mai trimită facturi la decontare la Bruxelles pe lucrări executate de orice natură, fie că e vorba de lucrări pe transporturi, pe dezvoltare regională, pe mediu sau în orice altă zonă, mai puţin agricultură.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016