Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APDRP vrea sa reduca dificultatea procedurilor pentru proiectele europene

apdrp-vrea-sa-reduca-dificultatea-procedurilor-pentru-proiectele-europene

Pasii de urmat, deseori complicati si anevoiosi, in vederea intocmirii unui proiect european vor fi simplificati, in proportie de aproximativ 30%, dupa cum spune Nicolae Popa, directorul general adjunct cu implementarea tehnica din cadrul Agentiei de Plati, Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).


“Lucram si urmarim, la fel, cu foarte mare atentie sa simplificam procedurile de lucru, complicate si greoaie, ce duc la prelungirea termenelor de evaluare, de contractare si de plata” sustine Popa.

Datorita ritmului de absorbtie foarte ridicat, APDRP a fost nevoita sa ii ceara guvernului suplimentarea personalului, cu 50 de posturi pentru oficiile de plati din tara, in special pentru centrul regional 6, de care apartine Bihorul, si pentru centrele regionale Timis si Alba.
“Asteptam acum raspunsul de la conducerea ministerului pentru cele 50 de posturi in oficiile de plati din tara. Oamenii nostrii au muncit, si-au facut datoria, lucrand chiar in program prelungit, eforturi pentru care le multumesc” a mai sustinut directorul general al APDRP, Nicolae Popa.

Acesta s-a mai legat si de directiile si masurile din perioada de finantare 2014-2020, pentru care Romania are alocat un buget de aproximativ 10 miliarde de euro, mentionand ca vor fi pastrate doar sase sau sapte masuri din cele 25 din perioada anterioara 2007-2013. Dintre acestea fac parte cele mai importante, si anume instalarea tinerilor fermieri, la care ministerul incearca sa obtina o finantare de 70 de mii de euro/caz, infrastructura rurala, infiintarea IMM-urilor in mediul rural, stimularea activitatii turistice si dezvoltarea sistemelor de irigatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Primul draft al strategiei de dezvoltare rurala ar trebui finalizat pana la finele lunii iunie, pentru ca in luna septembrie sa fie prezentat UE.





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016