Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA a eliberat 66 de adeverinte pentru credite agricole, pana la finele lunii trecute

apia-a-eliberat-66-de-adeverinte-pentru-credite-agricole-pana-la-finele-lunii-trecute

Valoarea creditului poete fi de pana la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA.


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza ca a incheiat conventii cu 16 instituţii bancare si non-bancare in vederea eliberarii de adeverinte pentru beneficiarii schemelor de plata (schema de plata unica pe suprafata, plata redistributiva, masuri compensatorii de dezvoltare rurala Masura 10, Masura 11 si Masura 13) implementate in cadrul Campaniei 2018.
 
Centrele APIA au eliberat, in perioada 21 - 28 iunie, un numar de 66 adeverinţe dupa cum urmeaza:
- 34 adeverinte pentru beneficiarii schemelor de plata finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA);
- 32 adeverinte pentru beneficiarii schemelor de plata finantate din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala (FEADR).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Adeverintele se elibereaza pentru cei care intenţioneaza sa acceseze credite in vederea finantarii activitatilor curente, de la institutiile bancare si non-bancare care au incheiat conventii cu APIA.
 
Astfel, la solicitarea scrisa a fermierului, Agentia elibereaza o adeverinţa prin care confirma ca acesta a depus cererea unica de plata pentru anul 2018 solicitand sprijin pentru schema de plata unica pe suprafata, plata redistributiva, si/sau pentru masuri compensatorii de dezvoltare rurala.
 
De asemenea, prin adeverinta se confirma, la data emiterii acesteia, suprafata determinata pentru plata pentru schemele care fac obiectul conventiei, ca s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar, dupa caz, asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plata care fac obiectul conventiei si ca beneficiarul, la data emiterii adeverintei, nu face obiectul excluderilor de la plata pentru aceste scheme, indeplinind conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislaţia in vigoare.
 
Valoarea creditului va fi de pana la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii IFN - SA (FNGCIMM) garanteaza creditele acordate de banci fermierilor.
 
Potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.703/2013 pentru aprobarea conditiilor in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiar-bancare si nebancare si APIA, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate de APIA in baza adeverintelor eliberate, dobanda aferenta acordarii creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.
 
In ceea ce priveste comisioanele practicate de institutiile finantatoare, APIA atrage atentia fermierilor care doresc sa acceseze credite pentru finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente, sa analizeze cu atentie sporita solutiile de finantare propuse de institutiile financiar-bancare si nebancare in ceea ce priveste costul acestora, astfel incat sa aleaga modalitatile de finantare care raspund cel mai bine necesitatilor proprii.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016