Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA a trimis echipe suplimentare in teren pentru a urgenta finalizarea controalelor

apia-a-trimis-echipe-suplimentare-in-teren-pentru-a-urgenta-finalizarea-controalelor

Conform dispozitiei ministrului Agriculturii, 131 de echipe formate din cate doi specialisti au fost trimise in judetele cu o incarcatura mare a esantioanelor de control.


In data de 29 ianuarie 2017, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a avut o intalnire de lucru in judetele Alba şi Sibiu, la centrele judeţene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.
 
Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat directorul general adjunct al APIA, care are in coordonare activitatea de control pe teren, directorii executivi ai centrelor judetene, dar si functionarii cu atributii de control pe teren.
 
Scopul acestei intalniri a fost acela de a vedea la fata locului modalitatea in care se desfasoara controlul clasic pe teren in judetele in care suprafata esantionata la controlul pe teren este foarte mare, iar conditiile de verificare sunt mai dificile, dar si de a afla stadiul efectuarii platilor catre fermieri si alte activitati curente desfasurate in aceasta perioada la nivelul APIA.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cadrul intalnirilor de lucru organizate in aceste judete, ministrul a analizat impreuna cu reprezentantii agentiei de la nivel central si judetean stadiul actual in care se afla controlul pe teren, fiindu-i prezentata punctual situatia privind numarul parcelelor controlate, numarul parcelelor ramase de controlat, precum si dificultatile intampinate de catre echipele APIA aflate pe teren.  
 
Totodata, ministrul Petre Daea a solicitat conducerii APIA o analiza atenta a incarcarii la nivelul fiecarui centru judetean, pentru o distribuire echitabila a numarului de functionari cu atributii de control pe teren in raport cu suprafata si conditiile de control la fata locului.
 
De asemenea, pentru buna desfasurare a controalelor si pentru finalizarea acestora la termenele stabilite, ministrul Petre Daea, impreuna cu conducerea APIA, a dispus detasarea mai multor echipe de control in judetele cu un numar foarte mare de dosare esantionate pentru verificare.
 
Pentru a veni in sprijinul centrelor judetene APIA cu o incarcatura mare a esantioanelor de control si a rezolva la timp intarzierile privind platile s-au detasat de la alte centre judetene 262 specialisti cu atributii de control pe teren, ce au fost repartizati in 131 echipe, formate din cate doi oameni.
 
Astfel, centrele judetene APIA care au primit un sprijin consistent sunt centrul judetean APIA Alba, unde a fost detasat un numar de 50 de specialisti, centrul judetean APIA Hunedoara, unde au fost detasati 38 de specialisti, centrul judetean APIA Caras Severin, cu 26 de specialisti, centrul judetean APIA Bistrita Nasaud, tot cu 26 de specialisti, centrul judetean APIA Bihor, cu 12 specialisti, centrul judetean APIA Mehedinti, cu 8 specialisti, centrul judetean APIA Mures, cu 24 specialisti, iar la centrul judetean APIA Dolj au fost detasate 18 persoane.
 
Controlul teren se realizeaza pentru toti fermierii care au fost selectati in esantionul de control, selectie realizata in sistemul informatic al Agentiei, pe baza unor factori de risc, in conformitate cu prevederile legislatiei europene in vigoare.
 
Scopul controalelor pe teren este acela de a verifica conditiile de acordare a sprijinului financiar. Pentru realizarea obiectivelor de control, inspectorii de teren verifica fiecare parcela solicitata pentru sprijin direct, ce presupune verificarea indeplinirii conditiilor de eligibilitate, verificarea clauzei de „fermier activ”, conformitatea cu suprafata minima a parcelei agricole, conditiile stabilite pentru a asigura faptul ca parcelele declarate sunt intr-adevar parcelele pentru care fermierul este indreptatit sa solicite sprijin, cat si declararea tuturor parcelelor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016