Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Angajatii vor lucra la foc continuu pentru ca fermierii sa isi poata depune in termen cererile pentru subventii

apia-angajatii-vor-lucra-la-foc-continuu-pentru-ca-fermierii-sa-isi-poata-depune-in-termen-cererile-pentru-subventii

Ministrul Agriculturii a anuntat ca functionarii din cadrul agentiei nu vor mai avea week-end-uri libere pana pe 15 iunie, data limita pana la care cererile unice pentru subventii pot fi depuse fara penalitati.


Pentru angajatii APIA din toata tara se anunta o perioada de foc, acestia urmand sa lucreze la foc continuu inclusiv in zilele de week-end pantru ca toti fermierii sa isi poata depune la timp, pana pe 15 iunie, cererile unice de plata a subventiilor.
 
Anuntul a fost facut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, in contextul problemelor aparute pana acum in ceea ce priveste primirea cererilor. Multi fermieri din randul crescatorilor de animale nu si-au putut depune cereile unice din cauza unor probleme aparute in sistemul informatic al APIA.
 
In aceasta situatie, tot mai multi potentiali beneficiari ai subventiilor si-au manifestat nemultumirea, aceasta fiind si una din principalele revendicari ale fermierilor care au iesit in strada la jumatatea lunii trecute.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru ca fermierii sa nu riste penalitati din cauza nedepunerii cererilor unice pana la data limita de 15 iunie, MADR a luat decizia ca unitatile APIA sa lucreze fara intrerupere pana la aceasta data, inclusiv in zilele de sambata si duminica.
 
„Este important ca APIA va lucra in toate weekend-urile, pana pe 15 iunie. Vom primi toate cererile fara niciun fel de penalitate si sper ca toti fermierii sa-si poata depuna cererile, intelegand in egala masura rigorile pe care le aduce legislatia europeana si faptul ca Romania, din pacate, inca nu are cadastru. Ma bucur ca in Guvern s-a aprobat programul de cadastru si in urmatorii ani vom elimina si aceasta problema a identificarii exacte a terenului respectiv. Eu ii inteleg pe fermieri ca nu exista cadastru, ca nu exista intabulare si atunci ei trebuie sa mearga in continuare pe acea adeverinta pe care o elibereaza primaria si care certifica faptul ca el este in posesia terenului si foloseste terenul respectiv”, a declarat in acest sens ministrul Daniel Constantin.
 
Acesta a mai precizat ca ordinul pentru primirea cererilor va fi modificat ori de cate ori va fi nevoie, astfel incat toti fermierii sa isi poata depune documentele respective, dand asigurari totodata ca in cursul acestei saptamani se va modifica si ordonanta referitoare la asociatiile agricole.
 
„Ordonanta ne va permite sa venim din nou cu modificarea ordinului, astfel incat sa rezolvam si problema legata de asociatii. La asociatiile de crescatori de animale, cele care au in arenda, in concesiune pasuni, pana acum pe ordinul actual se depunea cererea de catre beneficiarul final, de catre fermier. Acum dam posibilitatea, prin modificarea ordonantei si pe urma a ordinului, sa depuna si asociatia, daca exista un acord al tuturor membrilor asociatiei sa se intample acest lucru si numai daca, dupa ce se investeste in pasunile respective, sunt sume din aceasta subventie de plata directa, care ajung la beneficiarii finali — si anume la fermier”, a mai explicat ministrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016