Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA începe astăzi campania de primire a cererilor de plată pentru SAPS 2011


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) începe campania de primire a cererilor de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pe anul 2011, aceasta derulându-se în intervalul 1 martie - 16 mai 2011.

România beneficiază în acest an de o alocaţie financiară de 907,473 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plata unică pe suprafaţă (SAPS), ceea ce înseamnă că fermierii vor putea primi circa 100 de euro pe hectar, fată de 80,36 euro/ha în 2010.

"De la 1 martie aşteptăm să ne treacă pragul 1,1 milioane fermieri pentru depunerea cererilor pentru 2011. România are prevăzut un pachet de plată pe unitate de suprafaţă de 900 de milioane euro, care, raportat la numărul de hectare, ne conduce la 100 de euro/ha", a declarat directorul general al APIA, Florin Marius Faur.

Campania din acest an a APIA are ca slogan "Lucrezi terenul, depui cererea de sprijin şi accesezi fonduri europene".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Campania de primire a cererilor de plată se derulează în perioada 1 martie - 16 mai 2011. Pentru cererile de plată depuse după data de 16 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere până în data de 10 iunie inclusiv. După acestă dată, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.


Potrivit APIA, pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la centrele locale ale APIA, în intervalul menţionat, o singură cerere de plată. Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc.

De asemenea, sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.

Nu în ultimul rând, solicitantul trebuie să respecte Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) pe toată suprafaţa fermei.

În 2011, pachetul financiar de sprijin pentru fermierii români este estimat la 1,6 miliarde euro în 2011, din care 1,3 miliarde euro din bugetul Uniunii Europene (UE).

Cuantumul alocat schemei de plată SAPS din fonduri europene a fost de 80,36 euro/ha, în 2010, dar în 2011, raportat la numărul de hectare şi la valoare, va fi de 100 euro/ha. De asemenea, sprijinul financiar alocat pe suprafaţă din bugetul naţional a fost anul trecut de 50,64 euro/ha, pentru 2011 urmând să fie aprobată o sumă cel puţin de acelaşi nivel.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016