Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA incepe controalele la fermieri

apia-incepe-controalele-la-fermieri

In perioada urmatoare vor fi demarate verificarile preliminare si se va stabili esantionul de control, din care nu vor mai face parte fermierii controlati in campania precedenta.


Oficial, de la 1 iunie, in calendarul APIA este prevazuta demararea controalelor administrative, insa angajatii agentiei se afla intr-o perioada de vacanta prelungita pana la inceputul saptamanii viitoare, pentru a recupera zilele lucrate suplimentar in pertioada primirii cererilor pentru subventii.
 
Prin urmare, este de asteptat ca increperea efectiva a activitatilor de control sa aiba loc de saptamana vitoare, cand angajatii agentiei de plati vor reveni la munca. Astfel, va fi inceput controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plata depuse de fermieri in campania 2017 si se va stabili totodata esantionul de control.
 
In cursul controalelor referitoare la utilizarea terenurilor agricole care fac obiectul cererii unice de plata, functionarii APIA responsabili cu administrarea cererii unice de plata vor verifica daca suprafetele utilizate inscrise in adeverinta corespund cu suprafetele declarate in cererea unica de plata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, in situatia in care se constata ca terenul face obiectul cererilor a doi sau mai multi solicitanti, APIA, in termen de 30 de zile calendaristice, va notifica solicitantii, care au obligatia sa rezolve litigiul. 
 
Daca litigiul nu se rezolva in termen de 30 de zile calendaristice de la primirea notificarii, suprafata de teren supradeclarata nu este eligibila la plata in anul curent de cerere, cu exceptia cazurilor in care litigiul este solutionat in instanta judecatoreasca.
Cererile unice de plata sunt supuse si controalelor incrucisate preliminare, ale caror rezultate se notifica fermierului de catre APIA in termen de 26 de zile calendaristice de la data finala de depunere a cererii unice de plata.
 
In termen de  cel mult 35 de zile calendaristice dupa data finala a depunerii cererii unice de plata,  fermierul notificat de APIA poate modifica cererea unica de plata in aplicatia IPA-Online, prin depunerea formularelor de modificare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016