Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Intarzieri la plata avansurilor pentru subventii din cauza unor erori ale softului furnizat de SIVECO. UPDATE: precizari primite de la SIVECO

apia-intarzieri-la-plata-avansurilor-pentru-subventii-din-cauza-unor-erori-ale-softului-furnizat-de-siveco-update-precizari-primite-de-la-siveco

In Bistrita, Brasov si Braila fermierii deja au inceput sa isi manifeste nemultumirea pentru ca inca nu si-au putut primi banii, desi platile se fac de saptamana trecuta.


UPDATE: Siveco a trimis pe adresa redactiei o serie de precizari pe care le puteti citi la finalul acestui articol

Angajatii unor filiale APIA din teritoriu se confrunta zilele acestea cu o problema care nu le permite sa achite avansurile pentru platile pe suprafata, si a carei rezolvare nu sta in puterea lor. Este vorba de o defectiune a soft-ului furnizat de SIVECO Romania, firma ce s-a aflat recent in centrul unui imens scandal de evaziune.
 
Softul furnizat de SIVECO a inceput sa dea erori in cazul filialelor APIA din Bistrita, Brasov si Braila, motiv pentru care fermierii din aceste judete s-au declarat nemultumiti ca se intarzie plata avansurilor, pe care multi dintre ei ar fi dorit sa le obtin inca de joi, atunci cand s-a dat drumul la aceste plati.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

APIA a achizitionat in 2008 un soft de la SIVECO Romania, care sa-i permita sa proceseze si sa introduca in baza de date dosarele depuse de fermieri pentru subventii. Pentru acest program, APIA a achitat, potrivit SEAP, 14,2 milioane de euro.
 
„De cand are probleme SIVECO, parca apar tot mai multe erori. IT-istii de la noi lucreaza cu IT-istii de la SIVECO pentru remedierea lor, insa uneori dureaza si cateva zile sa se rezolve problemele aparute. Am semnalat problemele de fiecare data si ni se spune ca se lucreaza la remedierea lor. Neoficial, am aflat ca le-au mai plecat din specialisti de cand SIVECO este anchetata”, sustine directorul APIA Bistrita Nasaud, Florin Capraru.
 
Se intampla ca programul sa nu functioneze zile la rand, astfel ca functionarii practic pandesc programul şi profita de el cand merge, chiar daca asta inseamna sa ramana la munca si pana la miezul noptii. In timpul zilei, cu programul in cauza opereaza in jur de 2000 de functionari simultan, iar acesta clacheaza din cauza suprasolicitarii.
 
Softul folosit de APIA a creat probleme si la Brasov. „Sistemul a mers mai greu, am avut de introdus 16.600 de dosare la nivelul judetului Brasov. Cred ca problemele apar si din cauza faptului ca se lucreaza concomitent in toata tara in aceasta perioada. Şi noi am lucrat şi in week-end, oamenii au stat la serviciu pana la ora 22.00. Noaptea nu a fost nevoie sa ramanem la serviciu. Am reusit sa introducem toate datele si sa ne incadram in termen. Am inteles ca sistemul a fost foarte incarcat si de aceea au fost probleme“, a declarat Adrian Laurentiu Folea, director executiv adjunct la APIA Brasov.
 
Si APIA Braila a avut constant probleme, in ultimele zile, din cauza aplicatiei cu care se gestioneaza dosarele de subventie.
 
„Sunt zile cand softul functioneaza foarte bine, insa sunt si zile cand nu functioneza deloc sau foarte greu. De fiecare data cand au fost astfel de situatii am solicitat sprijin de la Direcţia IT din cadrul APIA Bucuresti care, din cate am inţeles, colaboreaza cu Centrul de Suport IT gestionat de firma SIVECO.  De cate ori am cerut sprijin, problemele au fost rezolvate, cel putin pe moment, insa blocajele reapar, mai ales atunci cand creste numarul de utilizatori care acceseaza aplicatia”, a declarat Daniela Militaru, directorul APIA Braila.

Precizari SIVECO

Compania SIVECO face urmatoarele precizari:

- Actualizarea sistemului informatic al APIA cu functionalitatile necesare platii in avans a subventiilor catre fermieri in cadrul Campaniei 2014 a fost impusa de modificarile aparute in Regulamentele UE si in legislatia nationala in domeniu;

- Aceste functionalitati au fost livrate de echipa SIVECO in avans fata de termenele definite contractual;

- Platile in avans de subventii europene din Campania 2014, in desfasurare, vor avea ca beneficiari peste un milion de fermieri. Calendarul acestei operatiuni, decis de conducerea APIA, este extrem de ambitios si solicitant. Cu toate acestea, desi au existat vârfuri de sarcina, nu au fost perioade in care programul sa nu functioneze;

- Aplicatia care sprijina Campania de plati 2014 este centralizata, instalata in centrul de calcul al APIA, si se foloseste de catre toti operatorii din toate judetele. În momentul aparitiei articolului existau deja judete in care operatiunile aferente Campaniei se incheiasera;

- Echipa SIVECO, care lucreaza pentru a pune la dispozitia APIA noile functionalitati contractate, este completa si isi indeplineste cu maxima promptitudine, responsabilitate si profesionalism sarcinile care ii revin conform contractului.
 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016