Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Tot mai putine cereri pentru platile pe suprafata

apia-tot-mai-putine-cereri-pentru-platile-pe-suprafata

Sefii agentiei spun ca aceste este un semn ca fermierii au inceput sa isi comeseze terenurile.


De la an la an, numarul cererilor pentru platile pe suprafata depuse la APIA scade simtitor, lucru confirmat si de statisticil oficiale ale agentie, care tin o evidenta a acestor cereri din 2007, atunci cand s-a inceput acordarea platilor pe suprafata, pana in prezent.
 
Astfel, conform acestor date, in 2007, 1,24 milioane de fermieri au depus cereri pentru plata pe suprafata, solicitarile fiind pentru 9,2 milioane de hectare. Un an mai tarziu, in 2008, numarul lor a scazut la 1,1 milioane pentru aceeasi suprafata, iar in 2011 erau deja 1,04 milioane de fermieri. Anul trecut, APIA a efectuat plati pe suprafata pentru aproximativ un milion de fermieri.
 
Cel mai bine, aceste scaderi se resimt in teritoriu, sefii filialelor judetene ale APIA spunand ca acesta este un semn ca fermierii si-au comasat terenurile agricole.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, in cazul judetului Ialomita, anul trecut au fost 9.751 de cereri pentru plata pe suprafata, iar anul acesta vor fi mai putine, in jur de 9.730. Florea Stoian, seful APIA Ialomita spune ca in judet numarul fermirrilor a scazut in fiecare an din 2007 pana in prezent, pamantul s-a dat in arenda si suprafetele s-au comasat, fapt ce explica scaderea numarului de cereri.
 
Aceeasi situatie si in Olt, unde, in primul an de cerere, in 2007, erau inregistrati la APIA 56.000 de fermieri, iar anul trecut, numarul lor a ajuns la 38.565. „Mare parte dintre proprietarii de terenuri sunt in varsta. O parte au murit si pamantul a fost mostenit de copii. Tinerii au preferat sa-l dea in arenda”, explica fenomenul  Marinel Oasa, seful APIA Olt.
La randul sau, Liviu Zaharia, seful APIA Botosani, spune ca „in anul 2007, erau 45.000 de fermieri. In 2014, am achitat subventia pe suprafata pentru 38.000 de fermieri. Diminuarea numarului de cereri de plata a scazut pentru ca terenurile s-au comasat”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016