Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Ultima zi pentru depunerea in termen a declaratiilor anuale privind cota de lapte

apia-ultima-zi-pentru-depunerea-in-termen-a-declaratiilor-anuale-privind-cota-de-lapte

Incepand de maine, procesatorii care nu au depus inca aceste documente pana la data de 14 mai, vor suporta penalitati


Producatorii si operatorii care achizitioneaza lapte si care pana la acest moment nu au depus la APIA declaratiile anuale de cota de lapte, ar face bine sa se grabeasca, intrucat astazi este ultima zi in care agentia mai primeste doecumentele resepctive, fara a percepe penalitati. Printr-un comunicat remis recent,  APIA avertizeaza ca „intarziatii” care se vor prezenta incepand de maine la sediile agentiei pentru a depune declaratiile respective, vor suporta penalitati de 0,01 la suta din cantitatile de lapte care le-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, sumele putand varia intre 100 si 100.000 de euro.
 
Termenul pana la care declaratiile respective mai pot fi depuse la APIA este 21 iulie 2014, producatorilor de lapte care nu depun in termenul legal stabilit declaratia anuala privind cantitatile comercializate, urmand a li se aplica penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva nationala. Cotele individuale nu vor fi retrase daca producatorii detinatori de cota vor transmite, pana pe data de 21 iulie 2014, impreuna cu declaratia anuala si o justificare scrisa, datata si semnata, asupra imposibilitatii transmiterii acestei declaratii in termenul legal.
 
Perioada depunerii documentatiei a inceput la data de 1 aprilie, operatorii care achiziţioneaza lapte, precum şi producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe avand obligatia sa se prezinte la APIA pentru a depune declaratiile anuale privind livrarile, respectiv vanzarile directe, efectuate in anul de cota 2013-2014. „Anul actual de cota se incheie la 31 martie 2014, iar declaratiile anuale trebuie completate si depuse la centrele APIA pana la data de 14 mai 2014, inclusiv, fara penalizari. Declaratiile trebuie depuse de catre producatorii care detin cota pentru vanzari directe si de catre operatorii care achiziţioneaza lapte de la producatori” se precizeaza intr-un comunicatul dat recent publicitatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pe baza declaratiilor anuale, APIA stabileste daca Romania depaseste cota nationala de lapte, insa acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent. In negocierile cu Uniunea Europeana, Romania a primit dreptul sa realizeze trei milioane de tone de lapte pe an, din care doua milioane de tone au fost alocate pentru vanzare directa, iar un milion de tone pentru livrari catre fabricile de procesare. Depasirea acestei cantitati urma sa atraga penalizari de 278,3 euro pentru fiecare tona de lapte realizata peste cota, iar in cazul in care cantitatea de lapte produsa este mica, Romaniei i se putea diminua cota pentru urmatorii ani. In anul de cota 2012/2013, vanzarile directe au fost de 1,7 milioane de tone. Romania mai are, la ora actuala, 1,07 milioane bovine fata de 1,6 milioane in 2007.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016