Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii primesc un ajutor de 3,6 milioane de euro de la Uniunea Europeana

apicultorii-primesc-un-ajutor-de-36-milioane-de-euro-de-la-uniunea-europeana

Anuntul a fost facut de europarlamentarul Daniel Buda, care a precizat ca sprijinul financiar va fi alocate pentru perioada 2017-2019.


Dupa anuntul facut ce ministrul Agriculturii, privind acordarea unui ajutor de minimis de 50 de lei pentru fiecare familie de albine, apicultorii romani au mai primit zilele acestea inca o veste buna, de aceasta data, de la Bruxelles.
 
Vestea vine din partea europarlamentarului Daniel Buda, care a anuntat printr-o postare pe Facebok, ca a fost informat de comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan, ca a fost aprobata la nivelul Comisiei Europene acordarea unui ajutor de 3,6 milioane de euro Romaniei, in cadrul Programului National Apicol.
 
Potrivit europarlamentarului, banii vor ajunge la apicultorii romani si sunt prevazuti pentru perioada 2017-2019, acest ajutor venind ca o adevarata gura de oxigen pentru crescatorii de albine, care au suferit mari pierderi in acest an din cauza productiei scazute de miere si a faptului ca au fost nevoiti sa hraneasca artificial albinele, intrucat acestea au ramas in stupi din cauza vremii nefavorabile.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Productia de miere a scazut anul acesta cu aproximativ 50 la suta fata de anii precedenti, iar apicultorii spun ca nu isi vor putea recupera cheltuielile din vanzarea mierii.
 
Situatia a fost prezentata de curand de catre Ioan Fetea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine, cu ocazia Targului National al Mierii. Acesta a declarat ca „desi s-a facut floarea-soarelui in sud, in alte parti a fost distrusa de seceta, iar teiul a fost doar pe suprafete mici. La mierea de salcam productia a fost afectata in proportie de 80% — 90%, la rapita de peste 80%, iar la floarea-soarelui si tei s-a facut 40 — 45% dintr-o productie normala. In plus, multi apicultori nu s-au mai deplasat in pastoral pentru ca nu au mai avut bani. Din estimarea noastra pe care am primit-o din teritoriu nu cred ca vom sari anul acesta de o productie de 8.000 — 9.000 de tone de miere”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.56 din 31 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016