Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii vâlceni solicită subvenţionarea familiilor de albine


Asociaţia Crescătorilor de Albine (ACA) din Vâlcea, cea mai mare din România, este nemulţumită de lipsa subvenţiilor pe familia de albine, a declarat, miercuri, directorul asociaţiei, Petre Moraru, informează Agerpres.
"Una dintre nemulţumirile noastre este această anulare a subvenţiei pe familie de albine care se oferea până în 2008. Deşi şi atunci era o condiţionare, ca 10 kg de miere să fie date unui procesator. Solicităm reintroducerea acestei subvenţii, alături de alte facilităţi cum ar fi obligarea primăriilor locale să nu mai pună taxe pe camioane şi pavilioanele apicole când se află în pastoral. Deşi există o lege în acest sens, foarte multe administraţii locale o ignoră pur şi simplu", a precizat Moraru.

O altă nemulţumire a directorului asociaţiei apicole este legată de Inspectoratele de Poliţie.

"Ştim cu toţii că foarte multe camioane apicole sunt oprite în pastoral pur şi simplu fără motiv deşi cunoaştem cu toţii care este motivul real pentru care sunt opriţi în trafic apicultorii. Dar nu vreau să comentez mai mult. O problemă însă foarte gravă este legată de erbicide şi substanţe toxice care se folosesc în agricultură. Aici cred că se impune obligativitatea producătorilor de îngrăşământ, de erbicide să pună clar panouri cu înscrisuri - toxic pentru albine. Mulţi apicultori s-au trezit cu familii întregi de albine moarte", a mai spus Moraru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe de altă parte, directorul ACA Vâlcea este mulţumit de Programul Naţional Apicol şi de faptul că s-a reuşit ca în perioada 2011 - 2013 să se aloce anual pentru apicultori 14 milioane de lei.

ACA Vâlcea este cea mai mare Asociaţie din România. Cu 78.000 de familii de albine, însemnând 8% din şeptelul naţional, ACA Vâlcea produce 10% din totalul de miere al României, adică 1500 - 1600 de tone anual.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016