Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APRIL: piaţa produselor lactate, în scădere cu trei procente


PRODUCATORI - LAPTEPiata produselor lactate s-a contractat cu circa 3% in primele trei luni din acest an, in conditiile in care puterea de cumparare a romanilor a scazut cu peste 10%, pe fondul crizei economice, a declarat directorul general al APRIL, Valentin Blanaru.

“In primele trei luni ale anului, in piata de produse lactate, vanzarile au inregistrat un usor declin, de circa 2-3 procente, din cauza situatiei economice prin care trecem”, a declarat pentru NewsIn directorul general al Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), Valentin Blanaru.
Potrivit acestuia, dupa primele trei luni din 2010 a fost constatata o scadere a puterii de cumparare a romanilor in industria lactatelor de peste 10%.

“Daca in anul 2008 cu 100 lei puteau fi cumparare aproximativ 10 kilograme de produse lactate, in 2009 cu aceeasi suma puteau fi cumparate 9 kilograme, iar in luna mai 2010 mai pot fi achizitionate circa 8 kilograme de produse lactate”, a explicat Valentin Blanaru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Oficialul APRIL a explicat ca segmentele pe care consumul nu a scazut sunt cele de iaurt, smantana de consum si unt, acestea fiind produsele lactate cu preturi mai scazute, pe care romanii aleg sa le cumpere, in comparatie cu branzeturile sau cascavalurile.

Cu toate acestea, reprezentantul APRIL a estimat ca scaderea inregistrata in primele trei luni ale anului poate fi recuperata pana la finalul lui 2010, companiile de profil pregatind oferte promotionale pe care le vor lansa pe piata incepand cu luna iunie.

“E o scadere ce poate fi recuperata, asa cum s-a intamplat si anul trecut, cand au fost scaderi de 20% in primele trei luni, iar la finele anului piata a avut aceeasi valoare din 2008. Deoarece in lunile de vara scade in general consumul de lactate, companiile vor opera promotii pentru a impiedica acest fenomen si avem sperante ca scaderea din primele trei luni va fi recuperata”, a adaugat Blanaru.

Astfel, el estimeaza ca piata produselor lactate va stagna in acest an la valoarea din ultimii doi ani, respectiv la 1,1 miliarde euro. El a mai aratat ca in ultimii ani se observa o migrare importanta a preferintelor de consum catre produsele lactate ambalate in Tetra Pak, in timp ce laptele ambalat in punga de plastic e cumparat de tot mai putini romani.

“Ambalajul Tetra Pak este preferat de tot mai multi oameni pentru ca ofera un termen de valabilitate mai mare, ofera protectie impotriva razelor de soare si a microbilor, plus ca ofera avantajul ca il poti deschide, poti consuma un pahar, si il poti pastra in frigider. Laptele la punga de plastic se consuma tot mai putin, singurul avantaj al acestui produs este pretul mai mic. Tetra Pak, chiar daca presupune costuri mai mari, este preferat si de procesatori, fiind un ambalaj sigur”, a explicat directorul general al APRIL.

Potrivit acestuia, ambalarea in Tetra Pak presupune un cost cuprins intre 60 bani si 1 leu pentru un litru de lapte.

Potrivit datelor funizate recent de Institutul National de Statistica (INS), cantitatea de lapte de vaca stransa de la exploatatii agricole si centre de colectare de catre unitatile procesatoare a fost de 208.894 tone in trimestrul I din 2010, in scadere cu 6,6% (14.782 tone) fata de perioada similara din 2009, cand s-au inregistrat 223.676 tone.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016