Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproape 50 de cai din rasa Lipitan au murit de foame la herghelia Homorod


Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov a constatat, la ultimul control făcut la ferma de cai de la Homorod, că doi dintre cei 42 de cai din rasa Lipiţan au dispărut, existând suspiciunea că aceştia au murit de subnutriţie.

Potrivit lui Dorin Enache, directorul executiv al DSVSA Braşov, la ultimul control făcut la ferma din Homorod, în data de 21 martie, s-a constatat că în fermă există 40 de cai din rasa Lipiţan, în condiţiile în care la sfârşitul lunii februarie erau 42 de cai. Conform sursei citate, există posibilitatea ca aceşti cai să fi murit de subnutriţie, la fel cum s-a întâmplat cu alţi patru cai la sfârşitul anului trecut, însă nu poate spune cu exactitate când s-a întâmplat acest lucru.


"Probabil s-a întâmplat în ultima lună, în intervalul în care nu am fost lăsaţi să intrăm înăuntru. Nu putem intra cu forţa, deoarece avem întâi nevoie de acordul proprietarului, iar proprietarul nu ne-a lăsat să intrăm", a declarat Enache, marţi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

În data de 21 martie, o echipă a DSVSA Braşov a reuşit să pătrundă în adăposturile Hergheliei Homorod în vederea evaluării stării de întreţinere, condiţiilor de creştere şi bunăstare a cabalinelor, precum şi a stocurilor de furaje existente. Cu această ocazie, SC Ducatul Equus SRL, firma care deţine herghelia, a fost sancţionată conform Legii nr. 205/2004 cu o valoare de 1.500 lei pentru neasigurarea condiţiilor normale de furajare şi bunăstare, aceasta fiind cea de-a cincea amendă aplicată proprietarului.

"De asemenea, în 23 martie, o echipă formată din reprezentaţii instituţiilor abilitate, şi anume Instituţia Prefectului judeţului Braşov, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov, UARZ Braşov şi DSVSA Braşov, a procedat la acţiunea de identificare a animalelor prin citirea şi aplicarea microcipurilor şi la prelevarea de probe de sânge în vederea stabilirii statusului de sănătate. Buletinul de analiză privind depistarea Anemiei Infecţioase Ecvine va fi eliberat în data de 28 martie", a precizat Enache.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016