Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproximativ 1.600 de fermieri, care lucrează mai ales suprafeţe agricole mari, au solicitat Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) adeverinţe privind subvenţiile pe suprafaţă cuven


Aproximativ 1.600 de fermieri, care lucrează mai ales suprafeţe agricole mari, au solicitat Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) adeverinţe privind subvenţiile pe suprafaţă cuvenite pe 2008, pentru a contracta credite de la băncile cu care APIA a încheiat convenţii. Numărul de agricultori care au primit adeverinţe reprezintă însă, sub 1% din totalul fermierilor care au depus cereri pentru a obţine subvenţii pentru anul agricol 2008, de 1,1 milioane. În acelaşi timp însă, suprafaţa aferentă este mare - 1,09 milioane de hectare, agricultorii interesaţi de credite lucrând, în medie, 670 de hectare fiecare, potrivit Mediafax.
Agricultorii care primesc subvenţii pe suprafaţă din fonduri UE şi de la buget pot contracta credite de până la 70% din valoarea plăţilor la care au dreptul pentru 2008, înainte de a primi banii de la APIA. Agenţia eliberează o adeverinţă prin care atestă că agricultorul urmează să primească o anumită sumă, reprezentând subvenţii pentru suprafaţa respectivă, iar fermierul foloseşte documentul pentru a lua împrumut de la una dintre băncile cu care instituţia a semnat convenţii.
De altfel, fermierul trebuie să primească sprijin pentru minimum 10 hectare pentru a solicita adeverinţa pentru credit. Procentul redus al celor interesaţi de credite din numărul total de agricultori care au depus cereri pentru subvenţia din 2008 este explicat şi prin faptul că, în mare parte, agricultorii care beneficiază de aceste plăţi lucrează suprafeţe agricole mici. Astfel, aproximativ 90% din numărul celor care au depus cereri anul trecut au terenuri de până în 10 hectare. În acelaşi timp, fermierii cu peste 100 de hectare reprezintă circa 1%.

Instrumentul financiar al creditelor în contul subvenţiilor a funcţionat şi pentru plăţile aferente anului 2007, când APIA a eliberat 1.366 de adeverinţe, pentru o suprafaţă totală de circa 582.000 de hectare.

Potrivit APIA, procentajul de credite rambursate din plăţile acordate de instituţie, pentru campania 2007, a fost de aproape 100%, instrumentul financiar neprezentând niciun risc major pentru băncile creditoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Curierul National
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016