Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asocierea legumelor in gradina: plantele medicament pentru gradini


Asocierea legumelor in gradina porneste de la faptul cUnele plante contin substante care tin daunatorii la distanta. De aceea, pot fi numite plante sanitar, plante medicament, sau gardieni ai plantelor mai sensibile, scrie bioproduct.ro

Exista anumite plante care contin substante toxice pentru daunatori, fie ei ciuperci, bacterii sau insecte. Nu doar ca ele au o sanatate de invidiat, dar plantate alaturi de alte specii, le vor proteja si pe acestea, actionand asemeni unor gardieni.
Plantele sanitar care indeparteaza daunatorii
Cele mai cunoscute sunt usturoiul si ceapa. Datorita substantei numita alicina, ele protejeaza plantele din vecinatate impotriva ciupercilor care produc boli numite fainari si rugini.

Gradinarii isteti cultiva adesea cateva fire de ceapa si usturoi printre trandafiri, pentru a tine problemele la distanta. Alaturi de ceapa si usturoi, tufele de levantica apara speciile de rosaceae de paduchii frunzelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Hreanul, Armoracia rusticana, este un dusman al ciupercii Monilia. Ea ataca pomii fructiferi si produce boli numite monilioze, pentru a preveni aparitia lor este de ajuns sa cultivati cateva tufe de hrean in jurul trunchiurilor, sau la marginea livezii.

Nici plantele aromatice nu trebuie uitate. Specii precum salvia, menta sau cimbrisorul, protejeaza varza de atacul fluturelui alb, Pierris brasicae. Aceeasi actiune o au cimbrul si condurasii. Coacazul nu va mai fi atacat de rugina daca alaturi de el exista pelin.

Taratoarele precum viermii de pamant si melcii nu au scapat nici ele de razboiul chimic.

Impotriva nematozilor putem apela cu succes la galbenele sau la craite, iar melcii sunt goniti de mirosul isopului sau al cimbrisorului.

Citeste mai mult despre asocierea legumelor in gradina pe bioproduct.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016