Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atenție pe piața cerealelor. Ucraina impune cote la exportul de cereale, în această săptămână


pretul-graului-2010Ucraina a impus cote la exportul de cereale până la sfârşitul anului 2010. Decizia de a limita exporturile a fost luată la 4 octombrie, volumul exact al cotelor şi a metodei de distribuire a acestora urmând a fi adoptat în cursul acestei săptămâni, informează AgraVista. Astfel, exporturile de cereale vor fi limitate la aproximativ 3 milioane de tone. Până la sfârşitul anului 2010 vor putea fi exportate din Ucraina 2 milioane tone de porumb, iar la grâu şi orz exporturile sunt limitate la 500 mii tone pentru restul anului. Această cotă nu se referă la cerealele care au fost deja exportate până la această data.

Analiştii pieţei estimează că exporturile de cereale ale Ucrainei ar putea ajunge anul acesta la un total de 13-14 milioane de tone, în scădere cu aproximativ 32%-37% faţă de anul trecut. Exporturile de grâu ar fi de aproximativ 5,7 milioane tone, cele de orz de 3,1 milioane tone, iar cele de porumb de 4,3 milioane tone.


Ministerul Agriculturii din Ucraina a revizuit în luna septembrie estimările privind producţia de cereale realizată anul acesta la 38,6 milioane de tone, faţă de 46,1 milioane de tone realizate anul trecut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Privind în perspectivă, nici producţia de anul viitor nu va fi mai mare, deoarece suprafeţele semănate în această toamnă în Ucraina au fost afectate negativ de vremea uscată. Astfel, la grâu de toamnă, suprafaţa semănată va ajunge la numai 6 milioane hectare, comparativ cu 6,75 milioane hectare cât au fost însămânţate anul trecut.

Legislația internațională în aceste cazuri

Organizaţia Mondială pentru Comerţ (OMC) nu are mijloacele necesare pentru a lupta împotriva restricţiilor de export, care se înmulţesc în comerţul internaţional, mai ales în ceea ce priveşte materiile prime, a recunoscut marţi (26 octombrie 2010) directorul OMC, Pascal Lamy, potrivit AFP.

‘În ultimii 20 de ani, OMC s-a concentrat mult pe restricţiile de import, mai puţin pe restricţiile de export’, a declarat Lamy la Berlin, în timpul unui congres al companiilor industriale germane, consacrat materiilor prime. ‘Regulile… sunt foarte superficiale’, a adăugat el, sugerând că membrii organizaţiilor ar putea fi tentaţi să le încalce pentru a lupta mai eficace împotriva restricţiilor pentru export. În sectorul materiilor prime, ‘sunt de două ori mai multe restricţii la export faţă de celelalte sectoare’, a mai explicat Lamy.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016