Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aurul verde: Padurile Romsilva valoreaza peste 10 miliarde de euro

Tags: romsilva

Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva este cea mai valoroasa companie din Romania, cu un patrimoniu estimat de ZF la 10,5 mld. euro.

Fondul forestier proprietate publica a statului pe care Romsilva il administreaza era la sfarsitul anului trecut de 3.516.668 ha, din care regia mai are de retrocedat circa 450.000 ha, pentru care s-a stabilit deja dreptul de proprietate, si alte 60.000 ha care se afla in litigiu.
Daca se ia in considerare ca un hectar de padure este vandut in piata cu circa 2-3.000 de euro, iar fondul forestier dupa aceste retrocedari este de trei mil. euro, valoarea patrimoniului Romsilva se ridica la 10,5 miliarde de euro.
"Pretul cu care se vinde un hectar de padure difera pentru ca trebuie luati in considerare mai multi factori: specia de arbori care este plantata pe acea suprafata, zona unde este amplasata, accesibilitatea in zona pentru exploatarea ei, daca are zece ani sau un an valoarea lemnului este alta. Nu s-a facut o evaluare pana acum a patrimoniului Romsilva, insa pot spune ca particularii vand un hectar de padure cu 2.000 de euro", spune Dan Achim, directorul departamentului de administrare a padurilor din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Regia Nationala a Padurilor a inregistrat anul trecut cel mai mic profit, de 29,4 milioane de lei (6,8 milioane de euro) si isi propune pentru acest an sa ajunga la un profit brut de 50 de milioane de lei (11,6 milioane de euro), in conditiile in care pentru 2009 isi va mentine cifra de afaceri realizata anul trecut, de 1,15 miliarde de lei (2,6 miliarde de euro).
"Este pentru prima data in istoria Romsilva cand nu se atinge obiectivul de cifra de afaceri si profit. Mai mult, profitul inregistrat este cel mai mic din istoria Regiei", a declarat Florian Munteanu, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cifra de afaceri pe care Romsilva si-a propus-o pentru anul trecut a fost de 1,18 mld. lei (2,7 mld. lei), insa nu a reusit sa obtina decat 97,4% din aceasta, adica 1,15 miliarde de lei (2,6 mld. euro).
"Nu s-a atins aceasta cifra de afaceri din cauza retrocedarilor care au avut loc si a faptului ca s-a valorificat mai putina masa lemnoasa decat era programat. Anul acesta vom mentine nivelul cifrei de afaceri din 2008, insa vom incerca o scadere a costurilor care nu au legatura cu productia si o valorificare mai eficienta a lemnului", sustine Munteanu.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016