Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avertizare a specialiştilor AgroAdvice: atenţie la boli şi dăunători la rapiţă, în zonele din Sud


Specialiştii companiei de consultanţă tehnică în agricultură AgroAdvice atrag atenţia, în ultimul număr al buletinului informativ editat de companie, asupra unui atac puternic de boli şi dăunătpri asupra culturilor de rapiţă monitorizate de aceştia în judeţele din sudul ţării.

Atacul de Meligethes (gândacul lucios al rapiţei - n.r.) este în momentul de faţă de o intensitate maximă. Deşi au fost aplicate tratamente (unul sau două), cultura trebuie supravegheată în continuare pentru a controla apariţia dăunătorilor şi a evalua intensitatea atacului, pentru a se interveni din nou daca este nevoie, consideră Gabriel Ioniţă, inginer agronom, consultant in cadrul AgroAdvice.
Acesta a atras atenţia şi asupra necesităţii aplicării unor tratamente fitosanitare combinate, cu fungicide şi insecticide, datorită vremii care a favorizat dezvoltarea unor ciuperci patogene specifice culturii rapiţei.

Deşi în situaţii normale nu sunt probleme, în acest an, din cauza condiţiilor meteo favorabile se manifestă un atac – în unele zone destul de intens – de boli de rapiţă, în special Putregaiul negru (Phoma lingam). Tratamentele cu fungicide pentru combaterea bolilor trebuie în mod normal sa aibă un caracter profilactic. Trebuie avut în vedere că se pot aplica într-o singură trecere două sau trei produse, adică un fungicid, un insecticid şi îngrăşământul foliar cu bor, obligatoriu însă cu verificarea şi testarea prealabilă a produselor ce urmează să fie aplicate, a mai precizat Gabriel Ioniţă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Detalii privind tratamentele la rapiţă dar şi situaţia culturilor de păioase puteţi găsi în buletinul informativ editat de AgroAdvice, care poate fi descărcat gratuit (înregistrarea este obligatorie).

AgroAdvice este o companie româno-daneză înfiinţată anul trecut, care oferă servicii de consultanţă şi informaţii de specialitate tuturor fermelor din România. AgroAdvice este un centru de informare şi consultanţă destinat fermierilor, investitorilor în agricultură, distribuitorilor de inputuri şi procesatorilor de produse agricole.

AgroAdvice se adresează, de asemenea, investitorilor străini interesaţi de sectorul agricol din România, oferindu-le consultanţă tehnică, juridică şi financiară.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016