Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avertizari fitosanitare in judetul Alba. Speciile afectate: prun, cais, ceapa, usturoi, rapita


Unitatea fitosanitara din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Alba a emis, la inceputul acestei saptamani, un buletin de avertizare privind aparitia si dezvoltarea unor daunatori si boli care afecteaza mai multe specii pomicole si legumicole. Astfel, se arata in buletinul de avertizare, conditiile climatice din ultima perioada au favorizat aparitia viespei negre a prunului, viespei galbene a prunului, viespei semintelor de prun, afidelor, omizilor defoliatoare si moniliozei, care pot cauza pierderi importante la pruni si alte samburoase.
Pentru prevenire si combatere se recomanda executarea tratamentului II si III la prun. Pentru tratament, unitatea fitosanitara Alba recomanda:

  • 1. CALYPSO = 0,02 % (200 ML/HA )+ TOPSIN M 70 = 0,1 % (1KG/HA) + DITHANE = 0,2 % (2KG/HA )
  • 2. MAVRIK 2 F = 0,05 % (0,5L/HA ) + TELDOR 500 SC = 0,1 % ( 1 L/HA)
  • 3. CALYPSO = 0,02 % (200 ML/HA) + BRAVO 500 SC = 0,15 % ( 1,5 L/HA).

Perioada optima de tratament este cand 20 - 25% din flori au inceput sa-si scuture petalele, iar tratamentul trebuie incheiat in maxim 5 zile. Tratamentul al IV-lea trebuie efectuat la 6 - 8 zile dupa primul (corespunde fenologic cu caderea petalelor in proportie de 70 - 80 la suta), se mai precizeaza in buletin. Tratamentul se poate efectua si la cais sau piersic. Produsele CALYPSO si MAVRIK sunt selective pentru albine si fauna folositoare.

Pentru legumicultori, unitatea fitosanitara Alba avertizeaza in privinta aparitiei si dezvoltarii daunatorului musca cepei si usturoiului si recomanda executarea tratamentului I la legume. Produsele recomandate sunt:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


  • 1. CALYPSO 480 SC 0,02 % + ARACET = 0,2 %
  • 2. DECIS 2,5 EC = 0,05 % + ARACET = 0,2 %
  • 3. FASTAC 10 EC = 0,02 % + ARACET = 0,2 %
  • 4. KARATE ZEON = 0,015 % + ARACET = 0,2 %
  • 5. NOVADIM PROGRESS = 0,2% + ARACET = 0,2 %.

Perioada optima de tratament este saptamana 19 - 23 aprilie 2010.

Unitatea fitosanitara Alba atrage atentia si asupra aparitiei gandacului lucios al rapitei, in culturile de rapita. Pentru prevenire si combatere se recomanda executarea tratamentului numai pe toate parcelele, in fenofaza butonilor florali. Folositi CALYPSO = 0,1L/HA - 0,2L/HA sau MAVRIK 2F = 0,2L/HA - 0,4 l/ha. Perioada optima de tratament este la depistarea daunatorului cand rapita este la formarea butonilor florali.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016