Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

„Azi e găina stresată, mâine înnebuneşte mielul"


În hipermarket sau în piaţa de cartier oamenii examinează grijulii ce ouă vor pune pe masă de Paşte. Povestea găinilor stresate şi a ouălor inscripţionate cu cifra 3 îi face însă doar să râdă. La cutie, la caserolă, în plastic sau în carton, toate mărcile de ouă se laudă că sunt cât mai naturale, iar găinile producătoare au crescut pe pajişti cât mai verzi şi au mâncat cele mai europene grăunţe. Nici un producător nu s-a gândit însă să scrie mare pe ambalaj cifrul magic al calităţii oului (de la stresatul 3 la ecologicul 0), după întreaga isterie televizată în urma căreia s-a născut mitul găinii stresate. Codul e scris pipernicit pe ou şi nu sunt puţini cei care stau să îl caute.
„Stau şi mă uit, dar până acum mai mic de cifra 3 nu am găsit. Or fi stresate găinile, dacă-s crescute în cutiuţe", spune Bogdan Gherman la rafturile dintr-un hi-permarket Carrefour. E grijuliu cu ce mănâncă fiul său de doar un an şi jumătate, nu vrea să rişte". Doamna Floarea Safir crede că nu ai cum să obţii ouă „de producţie" altfel decât dacă industrializezi găina şi o stresezi un pic: „Credeţi că la crescătoriile din curte nu stau tot în cuşti?".

Vânzările de ouă nu au fost afectate de dezbaterile intensive de la televizor despre cine-i mai stresat: oul sau găina. Alexandru Bercaru, şeful Departamentului de Produse de larg consum de la Carrefour Vitan, spune că zilele acestea, când Paştele se apropie, vânzările au crescut, iar oamenii nu mai par atât de speriaţi de stresul cu cifra 3.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Romania Libera.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016