Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bacău: Scumpirea pâinii nu se justifică, susţine directorul DADR


Directorul general al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bacău, Ioan Chiriac, a declarat, ieri, că „o creştere a preţului pâinii nu se justifică”.
Acesta a contrazis, astfel, afirmaţiile făcute de reprezentanţii patronatelor din panificaţie şi cei ai Federaţiei Agrostar, conform cărora majorarea TVA cu cinci procente şi ploile torenţiale care au afectat producţia de grâu vor atrage creşteri de preţuri la produsele de panificaţie.

„Într-adevăr, după patru ani preţul grâului creşte, dar abia aşa va ajunge la o valoare normală de 90 de bani, luată în calcul încă din 2007, la stabilirea costului pâinii. Asta înseamnă că va avea o valoare acoperitoare pentru a nu se justifica o majorare a preţurilor din panificaţie. Evident, procesatorii vor încerca să crească preţurile, dar consider că e un moment nefavorabil prin faptul că reducerea salariilor, resimţită din această lună, înseamnă, automat, o scădere a puterii de cumpărare”, crede şeful DADR Bacău. El a adăugat că „2010, cu toate problemele de calitate întâlnite la recoltele de grâu de pe unele suprafeţe, se arată a fi un an agricol bun”, şi i-a sfătuit pe fermieri să nu se grăbească să vândă producţia către samsari.

„Aceştia apar imediat după recoltare şi cumpără cerealele, în special grâul, la preţuri joase, apoi îl revând la preţuri mult mai mari. În acest fel, pierd şi producătorii, dar şi consumatorii. În plus, se încurajează evaziunea fiscală”, a mai explicat şeful DADR Bacău.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru a combate fenomenul, spune Ioan Chiriac, ministerul de resort, în colaborare cu cel al Administraţiei şi Internelor, pregăteşte o ordonanţă de guvern care va permite „efectuarea de controale încrucişate pe traseul fermieri- intermediari-depozite en gros-fabrici de pâine”.

Directorul general al DADR Bacău a mai spus că şi „pentru culturile de toamnă, respectiv floarea soarelui şi porumb, preţul la bursele internaţionale este bun”, el exprimându-şi speranţa că „se va menţine la acest nivel, la recoltare, şi în România”.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016