Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bancile isi fac strategie pentru creditarea sectorului agricol


In ultima perioada, bancile se reorienteaza tot mai mult catre agricultura, speculand orice nisa astfel incat sa ridice chiar si cu cateva procente nivelul creditarii, care a scazut drastic de la inceputul acestui an, pe fondul crizei financiare, scrie Romania Libera.

Daca pana in urma cu doi-trei ani agricultura era un fel de Cenusareasa a creditarii, iar pentru un credit destinat finantarii vreunui proiect agricol bancile impuneau conditii aproape draconice fermierilor, in prezent, acestea s-au vazut nevoite sa relaxeze conditiile de creditare pentru agricultori. Specialistii sustin ca aceasta situatie s-a datorat atat lipsei unor forme asociative de organizare in domeniul agricol, cat si faptului ca, in Romania, pe circa 70-75% din terenul agricol se face agricultura de subzistenta.

"Pe fondul acestor probleme, sistemul bancar a fost foarte reticent in a acorda credite fermierilor, agricultura fiind considerata un domeniu cu grad ridicat de risc. Aceasta situatie se datoreaza si lipsei unor politici coerente de sprijin al agriculturii din partea statului. Pana acum, subventiile care s-au dat au fost subventii de tip electoral, care pot fi numite ajutoare sociale, insuficiente insa pentru a se putea face agricultura de performanta", ne-a declarat Nicolae stefan, presedintele Agrostar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In opinia acestuia, mult-discutata Lege a creditului agricol, care se aplica cu succes in ale tari din Uniunea Europeana, a fost un alt esec pentru agricultura romaneasca. In aceste conditii, creditul agricol a fost aproape o necunoscuta pentru fermieri. In ultimele luni insa, tot mai multe banci si-au anuntat intentia de a promova programe de creditare pentru fermieri. Recent, reprezentantii IFC, divizie de investitii a Bancii Mondiale, au aprobat acordarea unui imprumut catre Banca Comerciala Romana, in valoare de 50 milioane euro, finantare destinata fermierilor si companiilor din sectorul agricol. "Proiectul consta in acordarea unui imprumut negarantat pe o durata de cinci ani catre Banca Comerciala Romana, pentru creditarea companiilor si fermierilor din domeniul agricol, care sunt implicati in segmentul agriculturii primare si al produselor agricole prelucrate in Romania", au declarat reprezentantii IFC.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016