Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bilant de toamna: Rapita a adus profit, iar graul nu a fost rentabil

Compania Intercereal Ialomita, care exploateaza aproape 11.300 de hectare de teren agricol, a sasea suprafata din agricultura locala, estimeaza anul acesta o cifra de afaceri de 12 mil. euro, cu 30% mai mica fata de anul anterior, cand a rulat afaceri de 15,5 mil. euro pe fondul productiei mai mici de cereale.

Compania se afla pe locul sase in topul firmelor care au depus cereri pentru subventiile directe la hectar, devansand nume mult mai cunoscute precum Mihai Anghel, care exploateaza intr-o singura companie 9.500 de hectare, prin intermediul Cervina, sau Stefan Poienaru, care are la Agrofam Prod 7.000 de hectare, potrivit datelor Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura.


"Avand in vedere ca vom obtine mai putin decat in 2008 atat noi, cat si producatorii cu care colaboram, precum si ca am intrat cu stocuri de grau de anul trecut, vom avea venituri mai mici, de pana la 50. mil. lei (12 mil. euro), a declarat pentru ZF Gheorghe Nica, director general al Intercereal.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Rapita aduce profit

Jucatorul din Ialomita cultiva 4.800 ha cu grau, 1.500 ha cu rapita, 1.000 ha cu orz, 2.500 ha cu porumb si restul cu floarea-soarelui.

"Anul acesta graul, cu 3,6 tone/ha media de productie, nu a asigurat rentabilitatea, tehnologia noastra fiind gandita la costul pentru 5 tone/ha. In schimb rapita, cu 2,6 tone/ha, ne aduce profit, chiar daca in anii buni am obtinut si 3 tone/ha -3,2 tone/ha", spune Nica.

Daca ar vinde cerealele obtinute vara aceasta la un pret mediu de 100 de euro/tona de grau si 300 de euro/ tona de rapita, Intercereal ar castiga 2,9 mil. euro, dar tinand cont ca dispune de silozuri cu o capacitate totala de 162.000 de tone, compania poate astepta pana la reglarea preturilor, care au scazut cu aproximativ 50% in ultimele noua luni pe fondul crizei financiare, chiar daca productia nu a fost atat de mare precum estimarile initiale.

Pe langa partea de productie, care contribuie cu 50% la cifra de afaceri, firma din Ialomita are si activitati de depozitare si activitate comerciala, care ii aduce, potrivit directorului general, o marja de profit de pana la 10% in anii cu productie buna si preturi ridicate la cereale.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016