Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bilantul la zi al pagubelor provocate de pesta porcina africana

bilantul-la-zi-al-pagubelor-provocate-de-pesta-porcina-africana

Specialistii veterinari reamintesc ca orice suspiciune de boala trebuie anuntata imediat medicului veterinar sau DSVSA judeteana, iar pentru a impiedica raspandirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate si neutralizate, in timp ce proprietarii vor fi despagubiti de catre stat, in conditiile prevazute de legislatie.


Pesta porcina africana evolueaza in prezent in 287 de localitati din 18 judete, fiind inregistrate 1.092 de focare, dintre care 16 in exploatatii comerciale si 167 de cazuri la mistreti, conform ultimelor date remise de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
 
In total au fost eliminati 360.800 de porci afectati de boala, iar autoritatea veterinara anunta ca pana la aceasta data au fost despagubiti 7.862 de proprietari, valoarea totala a platilor fiind de 190,11 milioane de lei.
 
Prin aplicarea masurilor de combatere a bolii au fost stinse pana la aceasta data 5 focare in judetul Satu Mare, iar unitatea de procesare a carnii apartinand societatii S.C. Carniprod SRL si-a reluat activitatea, in data de 14 august 2018.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Conform datelor ANSVSA, cele mai multe focare sunt in continuare judetele Tulcea - 570, dintre care 5 focare la exploatatii comerciale, un focar la o exploatatie de tip A si 74 de cazuri la mistreti, in Ialomita - 125 de focare in gospodariile populatiei si 33 de cazuri la mistreti, in Braila - 109 de focare, dintre care 9 focare la exploatatii comerciale si un caz la mistreti, in Calarasi - 88 de focare, unul la o exploatatie comerciala si 22 cazuri la mistreti, iar in Constanta - 86 de focare in gospodariile populatiei si trei cazuri la mistreti.
 
Prezenta virusului in tara noastra a fost semnalata pentru prima oara pe 31 iulie 2017, in judetul Satu-Mare. Evolutia bolii este in permanenta monitorizata, prin examene clinice si de laborator, iar zilnic se analizeaza situatia existenta, se aplica masuri si se intreprind actiuni in functie de circumstante.
 
ANSVSA solicita in continuare sprijinul si intelegerea cetatenilor pentru respectarea acestor masuri, avand in vedere gravitatea bolii si consecintele economice grave generate de aparitia ei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016