Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bistrita: Afinele bistriţene ajung dulceaţă în Austria şi Germania


Producţia din acest an de fructe de pădure, în jur de 100 de tone, ia calea exportului. Şefii Centrului de fructe Bistriţa se plâng că producţia anului 2010 a fost greu încercată de îngheţ şi ploi dar şi de numărul mic de culegători, scrie Adevarul.

Anul acesta Direcţia Silvică Bistriţa contează pe o sută de tone de fructe de pădure, iar toată producţia va merge către export, în Ungaria, Austria şi Germania. Sezonul de recoltare a fructelor de pădure a început săptămâna trecută cu afine şi ceva mai timid cu zmeură. Oficialii Direcţiei silvice spun că 2010 este departe de anii trecuţi, atât ca producţie cât şi ca preţuri pe pieţele de desfacere : „ploile şi îngheţul din parchetele bistriţene au făcut ca producţia să fie mai slabă decât anul trecut. În plus preţurile la care vindem sunt mai mici decât anul trecut din cauza recesiunii, explică Simion Bodor, şeful Centrului de fructe Bistriţa, aflat în subordinea Direcţiei Silvice.

„Anul acesta vom vinde la 1700 de euro tona, poate vom ajunge la 1800 dar nu mai mult, în timp ce anul trecut am vândut chiar şi cu 2000 de euro tona de afine", se plânge şeful Centrului de pădure. Cifrele anului 2010 sunt cu mult sub cele din 2008 când acelaşi centru a vândut în Italia chiar şi la 2800 de euro tona de afine, potrivit responsabililor Direcţiei Silvice Bistriţa.

Bistriţenii care anul trecut au vândut în Italia şi Luxemburg au pierdut deja aceste pieţe, dar s-au orientat către spaţiul germanic : „încă negociem cu partenerii noştri tradiţionali din Italia, poate finalizăm totuşi un contract. Concurenţa este însă foarte strânsă pe pieţele internaţionale", mai spune Bodor. Pentru că zmeura nu prea s-a făcut în judeţ, centrul de Fructe va apela la culegătorii din judeţele învecinate : „vom instala centre de preluare în Cluj şi Mureş, nu prea sunt încântaţi colegii noştri de acolo, însă asta este. Noi preluăm tot la 5-6 lei, aşa că nu le facem concurenţă", spun responsabilii Centrului de Fructe din Bistriţa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Condiţiile meteorologice nu au fost prea generoase cu producţia din acest an. Fructele au fost afectate de îngheţ, mai ales în zona Rodna şi Parva. „ Ceva mai bine au stat în acest an zonele Budac şi Zagra. ", spune directorul Romsilva Gheorghe Ivan. Acolo însă concurenţa firmelor private este acerbă : „Ne luptăm cu privaţii, pentru achiziţia de la culegători. Ei urca preţul şi fac concurenţă neloială ",crede directorul Ivan.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016