Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Braşov: DSVSA atrage atenţia asupra laptelui vândut de comercianţii ambulanţi


Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov recomandă braşovenilor să cumpere lapte ambalat sau vandut la automatele de lapte proaspat si sa renunţe la produsele comercializate în cartiere de către vânzătorii ambulanţi.
„Avem reclamaţii din partea fermierilor care fac investiţii şi plătesc taxe pentru ca produsele lor să fie verificate şi declarate conforme normelor, că între blocuri există vînzători ambulanţi de lapte, a căror marfă are o provenienţă dubioasă. Dincolo de concurenţa neloială, cine cumpără din stradă sau de pe marginea drumului îşi asumă un mare risc“, spune directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache. Laptele vîndut „între blocuri“ nu este controlat şi din cauza lui oamenii se pot îmbolnăvi fie de tuberculoză, fie de leucemie, în cazul în care animalul de la care a fost muls laptele este bolnav. Chiar dacă potrivit reprezentantului DSVSA, în judeţul Braşov nu mai există vite bolnave de TBC, „mulţi dintre comercianţii de cartier vin din judeţele limitrofe, unde situaţia nu este la fel ca la Braşov“, a mai adăugat acesta. „Noi nu putem controla domeniul public, însă vom organiza astfel de acţiuni împreună cu Poliţia, care are această competenţă. În pieţe, noi interzicem cu desăvîrşire vînzarea laptelui la tarabă, iar dacă depistăm cazuri, laptele se confiscă“, a anunţat Enache. Dacă germenii dintr-un lapte infestat pot fi distruşi prin fierbere, procedeu care este recomandat pentru orice lapte nepasteurizat, reziduurile din acesta, care provin din hrana animalelor, pot fi şi ele dăunătoare sănătăţii consumatorilor, şi nu se distrug prin fierbere. Chiar şi în cazul laptelui cumpărat de la dozatoare, se recomandă fierberea, mai ales dacă urmează să fie consumat de copii cu vîrsta de pînă la cinci ani. Directorul DSVSA a precizat că urmează să apară o lege care să interzică utilizarea dozatoarelor de lapte de către comercianţi, acestea fiind în exclusivitate un mijloc la dispoziţia producătorilor şi fermierilor. În Braşov, 90% din dozatoare aparţineau unor posesori de animale, înregistraţi cu ferme de vaci sau cu exploataţii. Doar unul dintre cei care utilizau dozatoarele făcea doar colectare şi apoi vindea la rîndul său laptele la dozator. După ce i-a fost suspendată de două ori activitatea pentru că nu erau îndeplinite normele de conformitate, dozatorul a fost cumpărat apoi de un fermier.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016