Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bucuresti: Desi fusese marfa fusese oprita de la comercializare, un bucurestean din Piata Obor a vandut 250 kg de carne de cal, sustinand ca este manzat

bucuresti-desi-fusese-marfa-fusese-oprita-de-la-comercializare-un-bucurestean-din-piata-obor-a-vandut-250-kg-de-carne-de-cal-sustinand-ca-este-manzat

Siguranta alimentara pusa in pericol. Peste 250 de kilograme de carne de cal oprite de la comercializare de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au fost vandute, iar autoritatile asteapta testele de laborator pentru a vedea daca aceasta era sau nu stricata.


"Din cele 416 kilograme de carne de cal comercializate fara acte drept carne de manzat de un comerciant din Piata Obor, circa 250 de kilograme au fost vandute, desi noi am oprit de la comercializare si am pus sechestru pe carnea respectiva. Autoritatea Sanitara (n.red. - Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor) va trebui sa spuna daca aceasta carne putea sau nu sa fie comercializata din punct de vedere sanitar", a explicat presedintele ANPC.

Acesta a subliniat ca in urma controlului efectuat de ANPC au fost descoperite cinci societati care comercializau 1.000 de kilograme de carne de cal drept carne de manzat. La unul dintre cei cinci, desi ANPC a dispus oprirea de la comercializare pana la sosirea rezultatului analizelor privind specia carnii comercializate, s-au vandut circa 250 de kilgrame de carne incalcand astfel legea.

"Noi am verificat miercuri carnea, iar rezultatele au venit joi cand am fost informati ca era carne de cal si nu de manzat asa cum spuneau comerciantii. Am pus sechestru pe carnea respectiva, dar vineri echipa ANPC intoarsa la comerciant a descoperit ca din cantitate circa 250 de kilograme fusese vanduta, iar comerciantul s-a ales cu dosar penal", e spus Constantin Cerbulescu.

Acesta a spus ca ANPC va continua actiunile de control in piete pentru a vedea daca sunt respectate regulile de comercializare ale carnii si a subliniat ca, in mod normal, aceasta situatie ar fi fost evitata daca inspectorul ANSVSA, prezent in Piata Obor, ar fi verificat carnea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In total, o cantitate 750 de kilograme de carne de cal a fost distrusa.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016