Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bulgaria şi România insistă pentru egalizarea rapidă a subvenţiilor pentru agricultură


Bulgaria şi România insistă pentru acordarea de subvenţii egale pentru agricultură pentru noile şi vechile state membre ale Uniunii Europene, a declarat ministrul bulgar al agriculturii Miroslav Naidenov, într-un interviu pentru agenţia Focus, notează Agerpres.
Cele mai optimiste previziuni sunt că acest lucru s-ar putea întâmpla în anul 2011, dar, potrivit ministrului bulgar, ar fi bine ca acest lucru să se întâmple începând din 2014.

Oficialul bulgar a spus că această propunere este sprijinită de comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş, care chiar a introdus această propunere în programul său. Egalizarea nivelelor subvenţiilor pentru Bulgaria şi România cu cele pentru vechile ţări membre este prevăzută să aibă loc în 2016.

Potrivit lui Naidenov, ar fi greu de obţinut o echivalare înainte de termen, dar în condiţiile unei crize financiare, ţările membre ar fi trebuit să dea dovadă de o solidaritate mai mare cu Bulgaria şi România. În opinia sa, această solidaritate corespunde spiritului Uniunii Europene care în momentul de faţă ajută Grecia să facă faţă situaţiei dificile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Naidenov a mai spus că unele ţări industrializate insistă ca, după anul 2013, ponderea bugetului pentru agricultură în bugetul comunitar să scadă de la 48 la sută la 33 laa sută. Franţa şi Germania se opun însă acestei propuneri. Bulgaria este de asemenea împotrivă. 21 din cele 27 de ţări membre sunt pentru păstrarea ponderii bugetului pentru agricultură la nivelul actual, a spus Naidenov. Motivul pentru care Bulgaria face parte din acest grup este acela că această ţară face parte dintre noii intraţi în UE şi nu beneficiază încă de toate avantajele acestei politici comunitare.

Diminuarea bugetului pentru agricultură în acest moment ar însemna ca şi cum cineva ar vrea să ne ia desertul înainte de a-l mânca. Fermierii noştri au făcut multe investiţii ca să îndeplinească cerinţele europene şi aşteaptă să primească nişte dividende în schimbul investiţiilor efectuate, a mai spus Miroslav Naidenov.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016