Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bulină verde, portocalie sau roşie pe alimente, în funcţie de aditivii conţinuţi - proiect


Senatorul PDL Dumitru Florian Staicu a depus la Senat o propunere legislativă potrivit căreia alimentele ar urma să aibă aplicate pe etichetă sau pe ambalaj o bulină, de culoare verde, portocalie sau roşie, în funcţie de conţinutul şi natura aditivilor alimentari, informează Mediafax.
Conform proiectului, fiecare produs alimentar trebuie să aibă înscrisă pe etichetă sau pe ambalaj: bulina verde pentru produsele alimentare sănătoase, care pot fi consumate zilnic fără să prezinte risc pentru sănătate; bulina portocalie pentru produsele alimentare care trebuie consumate cu moderaţie; bulina roşie pentru produsele alimentare care conţin substanţe sau aditivi alimentari care pot avea efecte dăunătoare asupra sănătăţii.

Fiecare produs alimentar ar urma să aibă pe etichetă o bulină cu diametrul de 1,5 centimetri, având doar una din cele trei culori.

Criteriile în baza cărora se va decide ce culoare trebuie aplicată fiecărui produs vor fi stabilite de către Ministerul Sănătăţii, care va avea în vedere factori precum gradul de pericol, tipul şi cantitatea aditivilor alimentari din fiecare produs, se arată în propunerea legislativă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aceasta mai prevede şi un termen de 60 de zile pentru intrarea în vigoare a legii după publicarea în Monitorul Oficial.

Senatorul PDL Dumitru Florian Staicu, unicul iniţiator al proiectului, precizează, în expunerea de motive, că aceste reglementări nu contravin normelor europene în domeniu şi că, prin adoptarea actului normativ, sunt satisfăcute interesele consumatorului obişnuit, cu un nivel mediu de educaţie, informaţie şi sănătate, ajutându-l să achiziţioneze produse alimentare în mod responsabil, conştient şi raţional.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016