Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Buzau: Sapte produse traditionale din zona Plescoi au fost atestate la nivel national

buzau-sapte-produse-traditionale-din-zona-plescoi-au-fost-atestate-la-nivel-national

Acestea se adauga deja celebrilor carnati de Plescoi,cel mai cunosut produs care a adus faima zonei.



Sapte noi produse traditionale specifice Buzaului, indeosebi zonei Plescoi,au fost recent atestate, iar producatorii le-au inregistrat in Registrul National al Produselor Traditionale, dupa cum a comunicat recent Directia Judeteana Agricola Buzau

Despre respectivele produse, Marian Grigoras, directorul Directiei Judetene Agricole, spune ca „este vorba de produse romanesti stravechi, realizate dupa retete traditionale, unele dintre ele mostenite din generatie si generatie, iar recunoasterea la nivel national va permite protejarea lor”, acesta precizand ca produsele traditionale vor beneficia de dreptul de a purta logo-ul „Produs traditional”, fiind realizate in comuna Berca, unitate administrativa careia ii apartine si localitatea Plescoi.

Vor beneficia de logo-ul "Produs traditional romanesc", carnatii de Plescoi cruzi si uscati, micii de casa, pieptul de porc crud afumat, muschiul taranesc crud-afumat, leberul de casa, toba de casa si carnati de casa,de porc, afumati, toate realizate de o firma acreditata din zona Plescoi-Berca.

La randul sau, Daniela Stan, sef serviciu in cadrul DJA Buzau, a precizat ca in lucru se afla noi documentatii in vederea atestarii pentru produse cum ar fi carnati de Plescoi produsi de aceeasi firma din comuna Berca.
„Urmeaza sa mai primim caiete de sarcini pentru bulionul din rosii de Buzau si covrigii de Buzau, dar si pentru soiurile de vin Tamaioasa de Pietroasele si Feteasca neagra de Pietroasele”, a mai precizat Daniela Stan, anuntand totodata ca noile norme europene privind indicatia geografica au condus la cresterea investitiilor in produselor traditionale, dar si o mai mare exigenta din partea producatorilor traditionali pentru respectarea retetelor originale.
 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Buzau: Sapte produse traditionale din zona Plescoi au fost atestate la nivel national
Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Cerintele dovlecelului

Intrebare: care sunt cerintele dovlecelului fata de factorii de mediu?

Raspuns: Dovlecelul este mai putin pretentios fata de temperatura decat castravetii, necesitand 12-14gradeC p... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018".



Forum
KUMAH JAMES spune: Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva...
24 Feb. 2018 20:48:23
Raspunde la intrebare
STEFAN spune: MIRABELA DE UNDE ESTI SI LA CE BANCA ? AM AVUT SI EU CONTROL
24 Feb. 2018 14:00:42
Raspunde la intrebare
mirabela spune: Si in gorj au intrat ieri banii pentru cei care au avut control
24 Feb. 2018 10:48:19
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Un grup de frunze in forma circulara in apropierea solului. ...

Piesa la plugurile perfectionate, cu ajutorul careia se rastoarna brazdele. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura