Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calendarul lucrărilor pe pajiște, în acord cu MĂSURILE DE AGRO-MEDIU, GAEC şi a BUNULUI GOSPODAR


IANUARIE. Nu vor fi realizate însămânţări de suprafaţa sau supraînsămânţări. Se pot face doar în cazul terenurilor degradate şi doar cu specii locale (214/1, 214/2, 214/3.1, 214/3.2)
FEBRUARIE. Curăţarea pajiştilor. Vegetaţia nedorită trebuie adunată de pe pajişte. Fertilizarea cu gunoi de grajd este permisă până în echivalentul a maxim 30 kg azot substanţă activă (N s.a.)/ha.


MARTIE. În cazul culturilor verzi semănate până la sfârsitul lunii septembrie, biomasa trebuie încorporată în sol până la finalul lunii
martie a anului viitor (214/4). Păsunatul începe când solul e bine zvântat. Păşunile inundate nu trebuie păşunate mai devreme de 2 săptămâni de la retragerea apelor (214/1, 214/2, 214/3.1, 214/3.2)

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

APRILIE. Păşunatul se efectuează cu maxim 1,0 UVM (Unitate Vită Mare) - maxim o bovină la hectar (214/1, 214/2, 214/3.2) – vezi
tabele de conversie din Ghidul pentru Fermieri de la APIA. Păşunatul se va efectua cu maximum 0.7 UVM pe hectar (214/3.1, pentru Cristelul de câmp)

MAI. 15 MAI este data limită pentru depunerea Cererii Plăţiilor pe Suprafaţă şi Agromediu. Incepând cu luna martie se depun cererile Unice de Plată pe suprafată (inclusiv solicitarile pentru Zonele Defavorizate şi de Agromediu). 31 MAI este ultima zi de înregistrare în agricultura ecologică la DADR, după identificarea şi contractarea unui Organism de Inspecție și Control, acreditat de MADR – www.madr.ro

IUNIE. Nu se vor efectua lucrări mecanizate pe pajişti (214/2, 214/3.1, 214/3.2). Cositul trebuie efectuat până 1 IULIE, realizat în etape. O bandă necosită de 3 metri va fi lăsată pe marginile fiecărei parcele. Această bandă poate fi cosită după 1 septembrie. (214/3.2 pentru Sfrâncioc cu fruntea neagră şi Şiomuleţ de seară)

IULIE. Prima coasă permisă după 1 IULIE (214/1, 214/2). Prima coasă permisă după 31 IULIE. Cositul se va realiza dinspre interiorul parcelei spre exteriorul acesteia. O bandă necosită sau nepăşuntă de 3 metri va fi lăsată pe marginile fiecărei parcele. Această bandă poate fi cosită / păşunată după 1 SEPTEMBRIE (214/3.1, pentru Cristelul de câmp). Folosirea mixtă - păşunatul permis după prima coasă (Ca bun gospodar) Iarba cosită se adună în maxim 2 săptămâni de la cosire (214/1)

AUGUST. 31 AUGUST este data limită pentru depunerea cererii la subvenţia pe lapte în zonele montane defavorizate. Arderea pajiştilor permanente nu este permisă decât cu acordul autorităţilor competente (GAEC 8)

SEPTEMBRIE --- DECEMBRIE 15 AUGUST până în 30 SEPTEMBRIE – Înfiinţarea culturilor verzi acceptate: mazărea, măzarichea, rapiţa, muştarul, lupinul, sulfina. Culturile verzi trebuie înglobate în sol până la finalul lunii martie. Dacă din motive meteorologice (zăpadă, îngheţ, inundaţii etc), cultura verde nu poate fi înglobată în sol, trebuie notificată APIA până la finalul lunii martie. În situaţiile de forţă majoră descrise mai sus, beneficiarul trebuie să înştiinţeze APIA în maxim 5 zile de la înglobarea culturii în sol (214/4, culturi verzi).
Evitarea instalării vegetaţiei nedorite, inclusiv pe terenurile care nu mai sunt destinate producţiei. (GAEC 10)
Menţinerea pajiştilor permanente, prin asigurarea unui nivel minim de păşunat sau cosirea lor cel puţin odată pe an (GAEC 7)
Nu este permisă tăierea arborilor solitari sau a grupurilor de arbori de pe terenurile agricole (GAEC 9)
Nici un tip de îngrăşământ nu poate fi aplicat pe terenuri acoperite de zăpadă, pe terenuri cu apă în excess sau pe terenuri
îngeţate. (Ordin Comun 1182/1270/2005,cerinţe pentru zonele vulnerabile la nitraţi)
Nu vor fi folosiţi fertilizatori în apropierea resurselor de apă în conformitate cu următoarele indicaţii:
1. Fertilizator solid – nu mai aproape de 6 m de apă.
2. Fertilizator lichid – nu mai aproape de 30 m de apă.
DECEMBRIE
3. În apropierea staţiilor de captare a apei potabile, nu va fi folosit nici un tip de fertilizator la o distanţă mai mică de 100 m
faţă de staţia de captare a apei.

icon.pdf Descarca documentul calendarul-lucrarilor-pe-pajiste
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016