Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt prioritatile MADR pentru urmatorii ani

care-sunt-prioritatile-madr-pentru-urmatorii-ani

Finantarile se vor focusa pe cresterea randamentului la hectar si a volorii productiei obtinute si totodata,ministerul va continua sa acorde sprijin finaniar prioritar fermierilor care doresc sa se acocieze.


In urmatorii sapte ani, finantarea venita din partea MADR se va focusa in nod special pe cresterea randamentului pe hectar, a valorii productiei obtinute, a exporturilor de produse alimentare, dar si catre diminuarea efectelor polarizarii.
 
Despre aceste obiective a vorbit secretarul de stat George Turtoi, care a declarat zilele trecute ca „avem prea putini bani pentru cate nevoi avem. Avem, intr-adevar, o agricultura polarizata. De-a lungul timpului, de cand a fost prima reforma funciara, timp de 25 de ani, ne-am indreptat spre o agricultura dezechilibrata. In acelasi timp, se vede foarte clar ca exportam materie prima si, in acelasi timp, nu suntem printre principalii exportatori si nu stim sa facem jocul cu materia prima. Prin urmare, avand in vedere fondurile limitate, la minister ne-am gandit pentru urmatoarea perioada de sapte ani sa focusam absolut toata finantarea pe doua obiective principale. Chiar daca domeniile de activitate ale masurilor din viitorul program de dezvoltare sunt diverse, totusi, am incercat sa le focalizez spre aceste principale obiective. Primul obiectiv este sa crestem randamentul pentru ca avem suprafete foarte mari cultivate dar cu randament foarte mic pe hectar si, in al doilea rand, sa adaugam valoare pe productia pe care o obtinem in Romania si valoarea adaugata in principal se obtine prin procesarea productiei realizata la nivel national”.
 
In ceea ce priveste polarizarea, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii a subliniat ca o solutie ar fi coagularea micilor agricultori si transformarea acestora in ferme de tip mediu, prin asocierea lor sub forma de grupuri de agricultori sau cooperative, astfel incat sa reuseasca sa se autosustina pe piata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Pentru rezolvarea solutiei polarizarii s-a optat pentru prioritizarea si sprijinirea formelor asociative de tip grup de producatori si cooperative, atat pentru a creste productia si a avea o productie mult mai mare la nivel de grup, cat si pentru a procesa propria productie si a iesi pe piata cu materie prima procesata”,  a mai precizat  George Turtoi.
 
Acesta a subliniat ca micii fermieri vor putea sa creeze lanturi integrate de productie daca se vor uni. Totodata, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii considera ca Romania trebuie sa exporte produse alimentare si nu materie prima.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016