Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carnatii de Plescoi se aliniaza noilor norme ale UE

carnatii-de-plescoi-se-aliniaza-noilor-norme-ale-ue

Au fost demarate demersurile pentru obtinerea atestatului Indicatia Geografica Protejata pentru produsul traditional.


Dupa ce s-au numarat printre primele produse traditionale devenite marca inregistrata, carnatii de Plescoi, avand ca origine zona Berca din judetul Buzau, au mari sanse sa patrunda cat de curand si pe pietele europene, fiind demarate demersurile pentru obtinerea tuturor atestarilor necesare, in conformitate cu noile normative al UE.
 
Cea mai mare implicare in acest sens o are Asociatia pentru Protejarea Carnatilor de Plescoi, o organizatie locala infiintata la initiativa producatorilor traditionali, pe vremea cand in galantarele tuturor magazinelor se puteau gasi „carnati de Plescoi” care nu aveau nicio legatura cu produsul original. Pentru a-si proteza produsul, reprezentantii asociatiei au facut toate demersurile ca acesta sa devina marca inregistrata, la acea vreme fiind printre primele produse traditionale cu un astfel de statut.
 
Pentru a putea patrunde si pe piata europeana si a fi recunoscut ca atare, produsul traditional buzoian are nevoie de o reatestare, constand in obtinerea atestatului IGP (Indicatia Geografica Protejata), in conformitate cu cele mai recente reglementari UE. Conform acestora, materia prima pentru marcile tradiţionale trebuie sa fie produsa in zona. La acest moment se lucreaza la intocmirea documentatiei necesare, urmand ca apoi, aceasta sa fie trimisa spre aprobare la Bruxelles, in vederea obtinerii atestatului IGP.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pe langa ingredientele si metoda specifica de preparare, carnatii de Plescoi se remarca prin gustul deosebit, gust care, se spune ca este dat doar de carnea animaleleor crescute in zona. Explicatia ar fi aceea ca in zona respectiva, solul si implicit iarba sunt mai bogate in saruri, saruri ce se absorb apoi in carnea animalelor care pasc pe pasunile din zona Berca, dandu-i astfel un gust deosebit, carecteristic si carnatilor de Plescoi. Producatorii din zona sustin faptul ca indiferent daca se respecta cu strictete metoda de preparare si dozajul ingredientelor, gustul carnatilor de Plescoi nu ar fi acelasi, daca ar fi preparati din carne de oaie si vita adusa din alte zone.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016