Carne de mici cu ‚aroma’ de Salmonella
Publicat la data de 11 Iun. 2013 in:
Stiri In urma unui control, efectuat in data de 30 mai, in cadrul Programului de supraveghere si control in domeniul sigurantei alimentelor, a fost depistata prezenta bacteriei Salmonella in carnea de mici care era procesata de o unitate din judetul Neamt. Bacteria a fost depistata prin prelevarea de la un depozit de produse congelate a 5 probe din carnea preparata pentru mici.
Rezultatele analizelor, efectuate in laboratoarele Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Prahova, au confirmat prezenta bacteriei, care a dus la declansarea unei alerte prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAFF).
DSVSA a precizat ca din acest depozit au fost distribuite 640 de caserole de mici in 24 de judete. Depozitul de produse congelate receptionase, pe 29 aprilie, o cantitate de 840 kg de carne preparata pentru mici, din care, pana in data de 7 iunie, livrase in 23 de judete 635 de kg de carne de mici. Cele 205 de kg ramase in stoc au fost oprite de la comercializare.
In Suceava, a fost confiscata o cantitate de 25 de kilograme de carne de mici, care a fost depistata in doua magazine Kaufland din judet. DSVSA a lansat marti un comunicat de presa, in care anunta consumatorii, ca in urma alertei rapide privind un lot de mici cu carne de pasare infestata cu Salmonella, au fost verificate magazinele Kaufland din judet, fiind luata urma transportului de carne care ajunsese la Falticeni si Radauti. In cele din urma, au fost retrase de pe piata 16 caserole de mici din carne de pasare a cate un kg fiecare, din magazinul din Falticeni, si 9 caserole din magazinul din Radauti.
In Harghita au fost retrase de pe piata 28 de kilograme de carne de mici, care urmeaza sa fie supusa analizelor de laborator. „Am gasit 28 de kilograme de pasta de mici produse la firma respectiva pentru care s-a dat alerta, iar doua kilograme au fost cumparate la Odorheiu Secuiesc. Acum, intreaga cantitate gasita este sub retinere oficiala, pana vedem care sunt rezultatele analizelor de laborator pe care le efectuam”, a sustinut Pusok Laszlo, purtator de cuvant al DSVSA Harghita.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc..hu
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>