Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CATAR: Inchiderea hipermarket-urilor in zilele de duminica nu rezolva nici pe departe problemele producatorilor autohtoni

catar-inchiderea-hipermarket-urilor-in-zilele-de-duminica-nu-rezolva-nici-pe-departe-problemele-producatorilor-autohtoni

Reprezentantii Confederatiei Asociatiilor Taranesti din Romania au prezentat intr-un comunicat o serie de masuri ce ar trebui luate pentru a inlesni accesul pe piata al produselor autohtone.


Una din cele mai importante organizatii care reprezinta interesele fermierilor si producatorilor agricoli autohtoni, CATAR, a reactionat recent la o propunere facuta de unii parlamentari care se refera la adoptarea unei decizii prin care hipermarket-urile sa fie obligate sa isi inchida portile in zilele de duminica, pentru ca astfel clientii sa isi indrepte atentia spre pietele in care producatorii autohtoni isi vand marfa. Aceasta masura ar fi menita sa cresaca vanzarile producatorilor autohtoni si sa le inlesneasca acestora accesul la clientii obisnuiti ai marilor magazine, insa chiar cei care ar trebui sa fie principalii beneficiari isi exprima reticenta in privinta eficientei respectivei prevederei.
 
Printr-un comunicat remis recent, CATAR precizeaza ca, desi aceasta ar putea fi o cale prin care s-ar putea promova produsele eco-taranesti si chiar s-ar putea creste volumul vanzarilor, masura nu este suficienta pentru a rezolva problemele producatorilor, iar pe termen lung rezultatele ar fi nule.
 
Prin urmare, reprezentantii organizatiei supun atentiei celor responsabili cateva masuri care ar trebui luate pentru ca situatia producatorilor sa se imbunatateasca intr-adevar precizand ca „facilitarea accesului publicului romanesc la produsele agroalimentare autohtone trebuie realizata prin masuri specifice care sa stimuleze cooperarea intre toate organizatiile implicate in lantul dintre producator si consumator, iar  capacitatile de desfacere ale hypermarketurilor sa fie utilizate in beneficiul tuturor partenerilor”.
 
In document se mai solicita o mai minutioasa verificare a fructelor si legumelor importate care ajung pe piata romanesca, a calor valoare declarata este de multe ori diminuata, pentru a se evita plata unor taxe, in acest sens fiind dat exemplul cartofilor care au intrat in tara cu pretul de un ban pe kilogram.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
O masura care i-ar ajuta pe producatorii romani sa intre in lantul de hiperermarket-uri ar fi dezvoltarea de depozite locale de legume si fructe, pentru ca astfel „fermierul se poate concentra doar pe productie iar depozitele pe comercializare”.
 
CATAR mai propune implementarea unui program national de testare gratuita pentru legumele si fructele romanesti si crearea unui ghid de bune practici pentru producatorii de legume si fructe, „astfel incat acestia sa invete cum sa foloseasca ingrasamintele si tratamentele, dar si ce soiuri de legume si fructe sunt cel mai bine adaptate la conditiile pedoclimatice din tara noastra”.
 
Pentru a elimina speculantii de pe filiera importurilor, produsele din import ar trebui sa fie comercializate doar in retelele de retail, iar in piete sa se vanda doar produse romanesti.  Nu in ultimul rand, in comunicatul dat publicitatii se mai solicita si implementarea unui mecanism solid de eliberare si de urmarire a carnetelor de producator, care sa nu poata fi eludat si care sa garanteze calitatea si trasabilitatea produselor, iar cei care vor fi prinsi ca incalca legea, sa fie amendati.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016